Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал каза чао на шансовете си за титла в Испания

17 декември 2012, 10:16 часа • 6698 прочитания

След неочакваното поражение от "Селта" за Купата на Краля, "Реал Мадрид" отново разочарова своите фенове и на практика каза сбогом на шансовете си да защити титлата си в Испания.

"Белият балет" завъриш наравно - 2:2, в домакинството си на "Еспаньол" от 17-ия кръг на испанското първенство. Изравнителният гол за гостите падна в 88-та минута и буквално заля със студен душ трибуните на "Сантяго Бернабеу".

"Реал" започна мача с доста странна формация в нападение. Заради контузии Карим Бензема и Гонзало Игуаин не взеха участие в мача, което принуди Жозе Моуриньо да разчита на Кристияно Роналдо като нападател. Роналдо си свърши работата и вкара гол, но в защита белите допуснаха много грешки и накрая си платиха.

Всъщност "Еспаньол" вкара първи гол в срещата, възползвайки се от неумел опит за изкуствена засада на "Реал". Нещата дори можеха да станат по-лоши, но прехвърлящ удар на Серхио Гарсия не намери целта.

В самия край на полувремето "Реал" изравни чрез Роналдо, а още в началото на второто полувреме Коентрао вкара втори гол за белите след пас на Роналдо. Оттук насетне положенията и пред двете врати се редяха, като Ди Мария и Йозил пропуснаха да вкарат трети гол, а "Еспаньол" изпуснаха два хубави шанса да изравнят, но го сториха две минути преди края след корнер и удар с глава на Албин.

Издънката на "Реал" означава, че "Белият балет" вече изостава на 13 точки от върха, където е "Барселона", а градският съперник "Атлетико Мадрид" е втори в класирането с 4 точки повече от "Реал".

Автор: Ивайло Петров

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес