Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестиращи блокираха движението по АМ "Тракия"?

11 май 2013, 21:09 часа
Реклама

Движението по АМ "Тракия" в района на "детелината" при Стара Загора вече е невъзможно, съобщи БГНЕС.

В 20:50 часа около стотина протестиращи блокираха движението по двете платна на магистралата – от Стара Загора в посока София и от София в посока Бургас.

Към недоволните граждани постоянно пристигат на групи още техни колеги. Очаква се на магистралата да дойдат протестиращи от градовете: Раднево, Хасково, Гълъбово, Димитровград, Кърджали, Казанлък, Павел баня.

Недоволните носят плакати и скандират "Мафия!"

Служители на реда отклоняват движението по обходни маршрути.

Причината за протеста е изнесената днес информация за открити 350 хил. невалидни бюлетини.

От ЦИК заявиха, че не знаят дали бюлетините са фалшиви, тъй като те са отпечатани от печатницата, която е спечелила конкурса и която печата всички бюлетини, с които ще се гласува. Бюлетините извън 350-те хиляди, отпечатани по договор и с които ще се упражни вота на 12 май, вече са разпределени от общините по секции.

Междувременно Радослав Начев, началник на КАТ „Пътна полиция” заяви, че "не е имало никакъв протест на автомагистрала „Тракия”, в района на Пловдив. Няма и в момента", съобщи агенция "Фокус".

Пловдивска полиция не е охранявала протести днес. Информацията, че протестиращи са затворили част от магистралата не е вярна, добави Начев. Хора, които имат сервизи в района на пътен възел „Детелината” при село Труд също отрекоха да има протести там.

Снимка: архив, БГНЕС
Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес