Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Промени в Морската градина и Аспаруховият парк

15 януари 2014, 17:45 часа • 20340 прочитания

В морската градина, както и в Аспаруховия парк ще настъпят промени с цел тяхното благоустройство.

„От началото на управлението ни на Варна се борим да въдворим ред в Морската градина. Бяха издадени заповеди, с които се забранява достъпа на автомобили. В момента върви процедура по избор на изпълнител на паркоустройствения план.  До утре е срокът за подаване на документи, в петък започва разглеждането им.“. Това обяви кметът Иван Портних по време на пресконференция.

Той добави, че община Варна ще инициира конкурс за изготвяне на идеен проект на паркоусторйствен план и за Аспаруховия парк. „Тъй като разчитаме на креативни идеи, ще поканим и младите архитекти - студентите от ВСУ“, каза кметът. Според него планът ще даде рамка за търсене на средства за финансиране и развитие на парка.

Кратка ретроспекция по темата „Морска градина” направи и Пламена Маринова, зам.-кмет по юридическите въпроси. „Знаете, че затегнахме контрола по изпълнението на заповедите за забрана на коли в парка” каза тя.

Портних е на мнение, че тъй като лятото идва в Морската градината трябва да има ред, независимо, че заповедите са в съдебна процедура, която може да продължи 2 години.

 

 

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес