Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 9 октомври 2024 г. (сряда)

09 октомври 2024, 00:06 часа • 529 прочитания

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - ще се понижава, сочи прогнозата за времето за 9 октомври.

Какви ще са температурите? 

През нощта ще преобладава ясно време с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 8°.

През деня от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Западна България, ще превали краткотраен дъжд. В сутрешните часове на места по Черноморието и в котловините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен вятър от югозапад, който след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, в София: 22°-23°.

Облачно в планините

Над планините ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в масивите от Западна и Централна България ще превали дъжд. Ще духа силен вятър от югозапад, който след обяд ще започне да се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.

Слънчево по морето

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места ще има ниска облачност или мъгла. След обяд облачността временно ще се увеличи, но валежи не се очакват. Ще духа умерен вятър от югоизток, който привечер ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат 21°-24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес