Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 26 юли 2024 г. (петък)

26 юли 2024, 01:17 часа • 2161 прочитания

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна, вечерта ще започне да се повишава, сочи прогнозата за времето за 26 юли.

Какви ще са температурите? 

Още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Северозападният вятър отново ще се усили и ще бъде умерен. Максималните температури ще бъда между 27° и 32°, в София - около 27°.

Повече слънце в планините

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Централна и Източна България с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.

Ветровито по морето

По Черноморието също на отделни места ще превали и прегърми. Облачността ще е променлива с умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес