Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 22 юли 2024 г. (понеделник)

21 юли 2024, 20:30 часа • 2810 прочитания

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна, сочи прогнозата за времето за 22 юли.

Какви ще са температурите? 

До полунощ явленията почти навсякъде ще спрат и облачността временно ще намалее. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от северозапад, в Североизточна България и по Черноморието – до умерен от югозапад, а в останалата част от страната ще бъде почти тихо.

В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Южна България, където ще има условия и за градушки. На по-малко места ще са валежите в западните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - около 32°.

Валежи и бури в планините

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Родопите и Странджа, където ще има условия и за градушки. Ще духа умерен северозападен, по високите части - югозападен вятър, но до вечерта и там ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 20°.

Без дъжд по морето

Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. По-късно след обяд и вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес