Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов няма козове, а Пеевски ще натиска за властта с тефтерчета: Анализ на Мария Пиргова (ВИДЕО)

28 октомври 2024, 19:30 часа • 2995 прочитания

"Победата на Борисов е пирова, защото не води до излаз към управлението. Той не може да събере около себе си мнозинство, което да издържи поне няколко месеца, няма откъде да извади повече козове, няма на кого какво да обещае. Неговата слабост се вижда". Това анализира в Студио Actualno политологът Мария Пиргова в деня след парламентарните избори на 27 октомври (резултатите следете тук).

"Други партии са в по-добра кондиция, макар и с по-малко гласове, например резултатът на ПП-ДБ е неочаквано висок", каза тя и добави, че този на „Възраждане“ е неочаквано нисък – „Възраждане“ вероятно ще последват съдбата на Волен Сидеров и "Атака" в низходяща посока, прогнозира Пиргова.

Още: Светла Петрова: Това бяха изборите на победилата мафия, оправдавам негласуващите (ВИДЕО)

Снимка: Actualno.com

"Развихрянето" на Пеевски

"Виждате развихрянето на Делян Пеевски. Северозападна България е със страшно много купен вот, Благоевград е с 50% сгрешени протоколи, Хасково е с най-много развалени машини. Виждате какво става в Кърджали. Това са местата, където Пеевски се е намесил най-силно и вотът изобщо не е честен, анонимен, а е притиснат вот", твърди тя.

Още: Валерия Велева: Доган е големият губещ на вота, с края на неговото ДПС свърши преходът (ВИДЕО)

Според нея не е възможна коалиция "анти-Пеевски", каквато предложи Радостин Василев. Пеевски "изплита своето влияние в партиите с много пари, списъци, тефтерчета след фалита на КТБ. Хората от тези тефтерчета са във всички партии – ГЕРБ, БСП, има страшно много зависими депутати в последните парламенти. Парите от КТБ са милиарди. С тях Пеевски купува бизнеси, медии и хора. И тези хора са от политическия елит. Това е неговият начин за добиване на влияние и на власт. Тази система, изградена на този принцип, няма да издържи още дълго", прогнозира Пиргова.

Тя начерта евентуална сглобка ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС-Пеевски и даде прогноза кога пак ще има избори - гледайте във видеото.

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес