Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Привържениците на "Възраждане" "се сбиха" с оградата около MOЧА (ВИДЕО)

21 септември 2023, 18:00 часа • 5679 прочитания

Привърженици на партия "Възраждане" излязоха на малоброен протест с искане за оставка на правителството.

На обявения като "Национален протест" пред министерския съвет се събраха няколкостотин, които след това се отправиха в посока Орлов мост.

По пътя привърженици на партията се опитаха да съборят скелето около Паметника на Съветската армия и махнаха части от оградата около МОЧА. Стигна се и до сблъсък с полицията в центъра на София. Още: Слагат скеле около МОЧА, Манолова пази с жива верига (ВИДЕО)

Полиция с щитове изтласка протестиращите от пробива на оградата. В огражденията влязоха и депутати на "Възраждане", съобщи БНТ.

"Показахме, че ако искаме - можем да премахнем това незаконно ограждение. Ясно заявяваме, че няма да допуснем фашизма да премине за втори път през България. Няма да допуснем някой да се гаври с историческата памет на българския народ. Да живее България!", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Оградата около МОЧА беше издигната с цел безопасност. Столичният общински съвет реши, че паметникът трябва да бъде демонтиран от центъра на София, но областната управа все още не може да събере всички документи, нужни за законовата процедура.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес