Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пристрояват 2 детски ясли в София за нови 6 групи

08 август 2019, 17:28 часа • 1782 прочитания

Две детски ясли в София ще бъдат пристроени, за да се увеличи капацитета им. ДЯ „Палавници“ ще се увеличи с две групи, а „Вълшебство“ -  с четири групи, като там ще се построи и физкултурен салон.

За целта Столична община обяви обществена поръчка на инженеринг – за проектиране и строителство, чиято стойност е близо 4,6 млн. лв. без ДДС (или 5,5 млн. лв. с ДДС).

Финансирането на поръчката е осигурено от бюджета на общината. Срокът за изпълнение е не повече от 200 календарни дни. Офертите ще се отварят на 11 септември.

Припомняме, че от началото на годината по предложение на зам.-кмета Тодор Чобанов Комисията по образование към СОС прие в яслена група да се допускат до 23 деца.  То означава, че с пристрояването на двете ясли там ще могат да приемат още 138 мъничета.

Тогава стана ясно, че 5500 деца не са приети в яслите на столицата, която стана причина да се допусне наднормен прием в групите.

Условието за наднормен прием обаче е ако средната месечна посещаемост в три предни месеца е под 12 деца и при недостиг на места в съответния район. Чобанов заяви, че 700 деца ще бъдат приети допълнително през май, когато е първото класиране за забавачките.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес