Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията в Шри Ланка се извинява заради кучешка сватба

27 август 2013, 16:08 часа • 19877 прочитания

Културният министър на Шри Ланка накара полицията да се извини за организирането на кучешка сватба. До извинението се стигнало след поискано разследване на случая.

Служители на полицейския кучкарник са организирали в понеделник сватбена церемония за 20 двойки кучета в централния район Канди на 117 километра източно от столицата. Животните са били качени на сцена и бракосъчетани по подобие на традиционните сватбени церемонии. Кучетата след това са били откарани на "меден месец" с украсено превозно средство.

Синхалските будисти - преобладаващото мнозинство в Шри Ланка, организират брачните церемонии на сцена след извършване на традиционни ритуали.

Полицейският говорител Будика Сиривардана казва, че служителите не са имали намерение да засягат чувствата на никоя общност и се извиняват, ако действията им са изтълкувани по този начин. Сватбената церемония е организирана с цел да се привлече вниманието към програма за развъждане на породисти кученца от "вносни" родители и в търсене на начин за намаляване на разходите за нея.

Извинението е поднесено след призив на културния министър Т. Б. Еканаяке случаят да бъде разследван като нарушение на културните традиции.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес