Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Показват прелестите на Велико Търново и Арбанаси

30 май 2012, 10:41 часа • 18165 прочитания

На 31 май от 18:00 часа във Варна ще бъде официалното откриване на Обща фотоизложба „Творчески пленер Велико Търново – Арбанаси”, проведен на 12-ти и 13-ти май 2012 г.

На изложбата ще бъдат показани 15 фотографии, които са дело на участниците в студията по „Иконопис и живопис” и „Фото и видео” към Творческа къща „Вижън арт”. По време на откриването на фотоизложбата ще бъде представен и документален филм, посветен на Творческия пленер.

Светлана Славчева, Димитър Костов, Светла Димитрова, Виолина Пейкова, Емилия Хаджева, Мария Маринова, Христо Райков, Невяна Димитрова, Люба Георгиева и Иво Ангелов са имената на хората, запаметили чрез снимките си красотата и величието на старата ни столица Велико Търново и на Арбанаси. Участниците от творческите студия имаха възможност да посетят църквата „Рождество Христово” в Арбанаси, манастир „Преображение Христово”, крепостта Царевец и църквата „Св. Четиридесет мъченици” във Велико Търново. Чрез Творчески пленер творците се запознаха с различните исторически паметници на българската културата и на християнската вяра, бяха изнесени лекции и исторически беседи, посетен бе спектакълът „Звук и светлина“ на Царевец и се предостави възможността на участниците в пленера да творят на спокойствие из прекрасната природа на Арбанаси. По този начин фотоизложбата идва като резултат на творческите умения, показани от творците по време на пленера.

Изложбата ще продължи до 30 юни в Арт клуб „Vision hall“ – Варна, кв. „Чайка”, бл. 27.

Снимка: Светлана Славчева

Редактор: Десислава Симова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес