Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Патриарх Неофит посети Борисов в болницата

27 февруари 2013, 15:08 часа • 7104 прочитания

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов се срещна с Негово Светейшество патриарх Неофит в салона на Университетска болница "Лозенец", съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов бе приет в лечебното заведение заради високо кръвно. Там той е приел за разговор Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, който беше избран на 24 февруари.

От Министерски съвет съобщават подробности за срещата: По време на срещата министър-председателят в оставка пожела успех на предстоятеля на Българската православна църква в новата му мисия и изрази вярата си, че църквата ще продължи да заема изключително важно място в процеса на развитието на съвременна България. "Ще продължа да помагам на църквата, както съм го правил винаги досега", допълни Борисов.

Премиерът в оставка получи от Негово Светейшество патриарх Неофит икона на Св. цар Борис Покръстител. Двамата разгледаха том I на "Летопис на Българската православна църква", издаден с помощта на Дирекция "Вероизповедания" към администрацията на Министерския съвет.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес