Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Овчаров: Ще съдя директора на АЕЦ "Козлодуй"

19 септември 2012, 14:44 часа • 12925 прочитания

Ще потърся съдебна отговорност от изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов, имам основания за това. Той е институция и като такъв няма право да прави манипулативни внушения.

Това заяви днес в НС депутатът от КБ Румен Овчаров, който заедно със свои колеги от левицата заяви също, че са получили Декларацията на протестиращите от инициативния комитет "Аз не се отказвам от АЕЦ Белене, а ти?".

Вариантите за това са два - първо, като наказателна отговорност за клевета или по Закона за задълженията и договорите за непозволено увреждане, посочи той евентуалните си мотиви за търсенето на съдебна отговорност от Валентин Николов. Поведението му е типично за уплашен човек, който не знае къде се намира, допълни Овчаров.

Темата АЕЦ "Белене" става все по-интересна и все по-болезнена за управляващите, продължи той. Стара стратегия на Бойко Борисов е, когато загуби битката на полето на аргументите и фактите, да я превежда на полето на компроматите и мръсотията, убеден е депутатът. Според него Валентин Николов трябва да каже за "тези интереси" и да ги докаже.

Припомняме, че депутатът от КБ Румен Овчаров бе посъветван от лидера на БСП Сергей Станишев да съди изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов по повод намека му, че Овчаров е поръчал побоя над предшественика си в централата Александър Николов. Самият бивш директор на централата Николов каза, че бившият депутат от ГЕРБ Николай Коцев го е сплашвал по телефона преди случката с побоя.

Редактор: Петър Проданов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес