Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов сблъсък заради "Нощните вълци" - този път в "Александър Невски" (ВИДЕО)*

01 юли 2016, 13:29 часа • 4011 прочитания

Напрежението около храм-паметника „Александър Невски“ не стихва, след като се стигна до нов сблъсък – между протестиращите срещу идването на рокерите на Путин „Нощните вълци“ и полицията.

Водени от Асен Генов и още няколко знакови лица на „Протестна мрежа“, група от протестиращи опита да влезе в храма. Според репортер на Actualno.com акцията е станала факт, защото привърженици на „Нощните вълци“ са опитали да вкарат в „Александър Невски“ деца с червени лентички. Протестиращите са опитали да минат през църквата, за да излязат от другата ѝ страна, където се намират привържениците на Владимир Путин и подкрепящите похода на „Нощните вълци“. Целта е била пропутински настроените да не могат въобще да влязат в "Александър Невски". Двадесетина полицаи обаче не позволиха това да се случи и избутаха назад хората от протеста на „Протестна мрежа“, съобщи репортер на Actualno.com.

В крайна сметка обаче пробив имаше - един от протестиращите успя да пробие полицейския кордон и буквално се вряза в хората, подкрепящи "Нощните вълци". Те реагираха моментално и успяха да го понабият, но полицаите бързо го измъкнаха и не се стигна до животозастрашаващи сцени.

Припомняме, че протестът срещу идването на "Нощните вълци" беше организиран от Асен Генов. Късно снощи руските мотористи промениха програмата си в София и изтеглиха с един час напред посещението си в "Александър Невски" - в 13:00 часа. Според доста коментари това е нарочна провокация, тъй като протестът срещу рокерите на Путин беше обявен точно по обяд.

* Информацията е актуализирана към 13:50 часа

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес