Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко столични квартала остават без топло и тази нощ

26 ноември 2013, 20:05 часа
Реклама

Аварията, която спря топлоподаването в столичните квартали "Гео Милев", "Яворов", "Подуене - Център" и "Редута" все още не е отстранена и най-вероятно ремонтните работи ще приключат чак утре. Работата по повредата продължава, съобщават от "Топлофикация София" ЕАД.

Реклама

Поради пробив на главен топлопровод тази нощ в посочените квартали беше спряно отоплението и топлата вода. Незабавно е създадена необходимата организация за осигуряване на тежка строителна техника и работници на мястото на аварията. Аварийните екипи на "Топлофикация" работят за отстраняване на пробива на топлопровод с диаметър 800 мм. Аварийните работи са допълнително затруднени и поради преминаването на комуникации на „Софийска вода” и ЧЕЗ през същото трасе.

Към 17:00 часа е приключил ремонта на едната тръба от главния топлопровод и е започнала подмяната на втората аварирала тръба. Екипите са допълнително подсилени и ще работят и през нощта. Очаква се ремонтните работи да приключат в сутрешните часове на 27 ноември и след това поетапно да започне възстановяване на топлоподаването към клиентите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес