Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 5 октомври 2024 г.

05 октомври 2024, 19:50 часа • 1526 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 05 октомври.

УКРАЙНА ПОБЕЖДАВА ПУТИН: ПРОСТИЧКО ОБЯСНЕНО КАК (ОБЗОР - ВИДЕО)

Планът за победа на Украйна във войната с Русия се фокусира върху рамката, необходима за победа, а не върху конкретни точки. Става въпрос за това Украйна да бъде толкова подсилена във военно отношение, че да може да поразява критична руска (военна) инфраструктура, което да доведе до непоносим натиск за издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин и да го принуди да седне на масата за преговорите с мисъл за разговори, които не завършват единствено с неговия вече познат ултиматум.

НИЕ СМЕ В ПРЕДВЕРИЕТО НА ВОЙНА: ГОВОРИ ЕКСПЕРТ ПО МЕЖДУНАРОДНА СИГУРНОСТ

Може да се очаква ескалация на напрежението и пълномащабна война в Близкия изток. Ние сме в преддверието на войната и не можем да очакваме деескалация на напрежението. Това мнение изрази експертът по международна сигурност Славчо Велков в ефира на bTV.

ГЕНЕРАЛНИЯТ СЕКРЕТАР НА НАТО ДО ВЧЕРА НЕ КРИЕ: ПОДДЪРЖАХ ВРЪЗКИ С КГБ

Бившият генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг е поддържал връзки с агент на КГБ в Норвегия. Това потвърждава самият той в интервю за Financial Times.

ДОГАН СЕ ПОЯВИ НА ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА В ПОДКРЕПА НА ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ (СНИМКИ И ВИДЕА)

Съпартийци на арестувания народен представител Джейхан Ибрямов организираха днес протест в негова подкрепа пред Народното събрание.

ИЗРАЕЛ УБИ И НАСЛЕДНИКА НА НАСРАЛА САМО 8 ДНИ СЛЕД КАТО ТОЙ ПОЕ ПОСТА МУ (СНИМКИ, ВИДЕА)

Заместителят на ликвидирания лидер на "Хизбула" Хасан Насрала - Хашем Сафи ал-Дин, е бил убит миналата нощ при израелска въздушна атака срещу квартал Дахия в Бейрут. Заедно с него са убити и офицери от Корпуса на гвардейците на ислямската революция.

КАК ДА ВЪЗРОДИМ МОРСКАТА СИ МОЩ, ЧУДЯТ СЕ В САЩ

През по-голямата част от 21-и век САЩ бяха водещата морска сила в света, след като надминаха Кралския флот на Великобритания по време на Втората световна война. След това корабите, плаващи под американски флаг, доминираха в търговския транспорт. През 1950 г. 1087 търговски кораба са били американски. 

ОСТАНА САМО ЕДИН ЛИДЕР НА "ХИЗБУЛА", САЩ ПРЕДЛАГАТ 7 МЛН. ДОЛАРА НАГРАДА ЗА ГЛАВАТА МУ

Последният останал жив лидер на групировката, според съобщенията, е Талал Хамия, отговорен за голям брой терористични атаки по целия свят.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес