Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 30 септември 2024 г.

30 септември 2024, 22:30 часа • 955 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 30 септември 2024 г.

КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ ЧРЕЗ БЪРЗИ КРЕДИТИ: СХЕМА ОТ ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ ИЗПРАВИ МВР НА НОКТИ

На предходните избори през юни, които бяха 2 в 1 – парламентарни и вот за Европарламент – е действала схема за купуване на гласове чрез отпускане на бързи кредити. Това става ясно от отговор на парламентарен въпрос, адресиран към вътрешния министър Атанас Илков.

"ПАМПЕРСА", "ТРИТЕ ХИКСА" И "СЕМКАТА": ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ЗА КОНКРЕТНИТЕ КУПУВАЧИ НА ГЛАСОВЕ НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ?

"Семката", "Фитката" и "Памперса" - това са прякорите на още една от групите купувачи на гласове, с които Делян Пеевски ще работи и на тези избори.

ЛЕНА БОРИСЛАВОВА: НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ТЕЗИ ИЗБОРИ Е ДА СА ПОСЛЕДНИТЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ

"Това, което е важно за тези избори, е да бъдат последните поне за определен период от време - една, две, три години, за да може да има хоризонт, в който някакви смислени политики да могат да се реализират", каза депутатът от ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание Лена Бориславова в сутрешния блок на бТВ. 

АНТОН КУТЕВ: БОРИСОВ ЩЕ ИЗГУБИ ВСИЧКО, АКО ТРЪГНЕ С ПЕЕВСКИ, НО И АКО СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ НЕГО (ВИДЕО)

Мисля, че ще има желание и от управляващите и от управляваните да има правителство, така че ще се положат усилия. Въпросът е какво ще е то. Има два варианта - досега през годините деленето в политическото пространство е било на ляво и дясно. Сега вече не е, в момента делението ще бъде с Делян Пеевски или против Делян Пеевски. Това са двете възможни управления. Това обяви в интервю за Студио Actualno бившият депутат от БСП и говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев - Антон Кутев.

АТЕНТАТИ КАТО ТОЗИ В БУРГАС? МИЛЕН КЕРЕМЕДЧИЕВ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ НЕ Е СВЪРШЕНО НАПЪЛНО С "ХИЗБУЛА"

Не е свършено с "Хизбула" и организацията може да си отмъсти с активиране на клетки по света и нападение над израелски обекти. Това предупреди бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемдчиев в сутрешния блок на бТВ след унищожаването на военното ръководство на организацията. 

"НЕТАНЯХУ Е ЧОВЕК С ДЕВЕТ ЖИВОТА": КАКВО ЦЕЛИ ИЗРАЕЛ В ЛИВАН? АНАЛИЗ НА ПРОФ. ВЛАДИМИР ЧУКОВ (ВИДЕО)

Нова ситуация, нова система, нови играчи, нов баланс на силите - това е ситуацията в момента в Близкия изток. Израел в момента се опитва да се възползва от нанесения удар от "Хамас от 7 октомври миналата година. Сега чрез тези си действия Израел се опитва да даде урок на Иран за това, което може да се случи.

ИЗРАЕЛСКИ СУХОПЪТНИ ЧАСТИ ВЛЯЗОХА В ЛИВАН, ЗАДАВА ЛИ СЕ ПЪЛНОМАЩАБНО НАХЛУВАНЕ?

Израел предприе ограничени наземни нападения срещу "Хизбула", като осъществи ограничени нахлувания на територията на Ливан. Това обаче не е пълномащабно нахлуване, като въпросът дали и кога такова е в плановете на Тел Авив остава отворен.

ИЗРАЕЛСКИЯТ ВОЕНЕН МИНИСТЪР СЕРИОЗНО НАМЕКНА ЗА СУХОПЪТНА ИНВАЗИЯ В ЛИВАН (ВИДЕО)

Война между Израел и Ливан изглежда все по-близка перспетктива след убийството на лидера на "Хизбула" Хасан Насрала край Бейрут. Днес, 30 септември, израелският министър на отбраната Йоав Галант направи солиден намек, че армията се готви да започне сухопътна офанзива срещу "Хизбула" в северната си съседка.

РУСИЯ СЕ НАДЪХВА ДА ПОЛЗВА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ УКРАЙНА, ЗА ДА НЕ ЗАГУБИ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Трябва да приемем решение и да сме готови да го изпълним. Това заяви Дмитрий Песков, говорител на Кремъл и на издирвания от Трибунала в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин, визирайки предложението на Путин за промяна на ядрената доктрина на Руската федерация.

РУСКИТЕ ПРОПАГАНДИСТИ ЗАПОЧНАХА ДА ЗАДАВАТ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ НА ПУТИН (ВИДЕО)

Учудващо или не - руските пропагандисти в последно време промениха реториката си и започнаха да поставят под въпрос силата на Путин, да го критикуват и да задават въпроси, които доскоро бе невъзможно да си представим да звучат в ефира на държавните им телевизии. 

И ВСЕ ПАК Е УБИТ: THE INSIDER ПОКАЗА ДОКУМЕНТИ, ЧЕ НАВАЛНИ Е БИЛ ОТРОВЕН

Изданието The Insider, което си сътрудничи с българския журналист Христо Грозев, е получило достъп до стотици официални документи, свързани с гибелта на Алексей Навални в изправителната колония "Полярен вълк". По информацията в тях руските власти целенасочено са премахнали споменаването на симптомите, които не съответстват на официалната версия за смъртта на руския опозиционер. Според лекари тези симптоми еднозначно показват, че Навални е бил отровен.

"ГЪРМЯТ НА МЕТРИ ОТ ЦЕВТА": УКРАЙНА СЕ ОПЛАКВА ОТ ЛОШИ БОЕПРИПАСИ ОТ ЗАПАДА

Кошмар за всеки артилерист е снаряд да експлодира не на километри върху вражеските позиции, а веднага щом напусне дулото на оръдието, пише немското издание Handelsblatt. Това са точно ситуациите, с които се сблъскаха войниците от украинската армия при работа с артилерийски снаряди, някои от които бяха доставени като част от чешката инициатива за намиране на боеприпаси за Украйна, но немалко от които са произведени в САЩ.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес