Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 27 септември 2024 г.

27 септември 2024, 22:00 часа • 702 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27 септември 2024 г.

СИГУРНИТЕ ПАРТИИ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ: ПРОУЧВАНЕ

Седем сигурни формации в следващото Народно събрание, а две - с шанс да преминат бариерата. Това показват данните от проучване на „Тренд“ по поръчка на „24 часа", посветено на нагласите на българите на старта на предизборната кампания. Изследването е реализирано в периода между 17 и 24 септември 2024 г. чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1003 пълнолетни граждани.

"ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" СЕ Е ДОГОВОРИЛА С ГЕРБ ЗА КАБИНЕТ: НАСТИМИР АНАНИЕВ В СТУДИО ACTUALNO (ВИДЕО)

Партия "Волт" няма да регистрира листи с кандидати за парламентарните избори на 27 октомври, съобщават от формацията. Партията призовава своите членове и симпатизанти да подкрепят преференциално кандидати на "Продължаваме промяната". За да коментира темата в Студио Actualno поканихме лидера на "Волт" Настимир Ананиев.

АСЕН ВАСИЛЕВ КАЗА ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ЛИ КАБИНЕТ НА ГЕРБ И КАКЪВ ТРЯБВА ДА Е СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕМИЕР

Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Подкрепя се правителство с ясна програма, приоритети и ако могат да ги реализират. Логиката първия прави кабинет не се прилага. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев в ефира на Нова телевизия.

"ИЗМАМНОТО СПОКОЙСТВИЕ" ПРЕД БОРИСОВ И ГЛАДЪТ ЗА НОВ МЕСИЯ: АНАЛИЗ НА ПЕТЪР ЧОЛАКОВ (ВИДЕО)

"Има глад за нов месия, но има и повече рационализъм у избирателите – те няма да се хвърлят на всичко ново". Такъв анализ на политическата криза направи в Студио Actualno социологът и политолог доц. Петър Чолаков.

СОФИЯ БЕЗ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ: 3 МЛН. ЛЕВА "ПО НАШЕНСКИ"

София няма да остане без градски транспорт – решение на проблема чисто финансово ще намерим. Това заяви столичният общински съветник Симеон Ставрев от ПП-ДБ-Спаси София.

МИЛИАРДНИ ЗАГУБИ: КАКВИ СА ЩЕТИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ЛИПСАТА НА СУХОПЪТЕН ШЕНГЕН? (СНИМКИ)

Въпросът с приемането на България в т.нар. сухопътен Шенген остана без отговор и в отиващия си 50-и парламент, а последните очаквания са на 10 октомври еврокомисарят по вътрешните работи да предложи България да влезе в Шенген и по суша.

АНДРЕЙ КОВАЧЕВ: БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ РАДВА ОТ РАЗДЕЛЯНЕТО НА АЛБАНИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

Постоянните представители на Европейския съюз единодушно се съгласиха да започнат преговори за членство с Албания, което според дипломатически източници в Брюксел означава отделяне на процеса от този на Северна Македония.

ПРИ СЛУХОВЕ ЗА БЪДЕЩА ПРОДАЖБА: КАБИНЕТЪТ ОПИТАЛ ДА СМЕНИ ДЪРЖАВНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ В "ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ"

За предстояща смяна на представителя на държавата в "Лукойл Нефтохим" алармира бившият депутат от ПП-ДБ и едно от основните лица на "Да, България" Ивайло Мирчев. Той обвързва този ход на служебното правителство с бъдещата продажба на бургаската рафинерия.

ПЪЛНА КАША И ФСБ "ПОД НОЖА": ПОДХОДЪТ НА ПУТИН ЗА КУРСКА ОБЛАСТ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Потвърдено ФСБ участва в руските военни операции, целящи да ликвидират украинската инвазия в Курска област. Сред участниците са спецподразделенията "Алфа" и "Вимпел", чиято основна задача е контратерористична дейност – но ФСБ вече търпи загуби на служители в Курска област и изглежда координацията с руските военни не е на най-доброто възможно ниво. Това са заключенията на руското опозиционно издание "Новая газета", което посвещава материал с конкретни данни по темата.

ЯДРЕНАТА ЗАПЛАХА НА ПУТИН ПАК ЩЕ СПРЕ ЗАПАДА ДА ПОМОГНЕ РЕШИТЕЛНО НА УКРАЙНА: ОЦЕНКА ОТ САЩ

Украинският президент Володимир Зеленски ще се завърне от Вашингтон без разрешение за използване на западни далекобойни оръжия по цели дълбоко в територията на Русия.

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ООН КЪДЕ ТРЯБВА ДА Е "ХИЗБУЛА": ИЗРАЕЛ Я ЦИТИРА, ДОКАТО БОМБАРДИРА ЛИВАН (ВИДЕО)

Страховете за нова война в Близкия изток - между Израел и Ливан - продължават да нарастват с всеки изминал ден, а израелски източници предоставят още и още информация за военните ефекти, които армията се опитва да постигне.

ОТДАЛЕЧАВАНЕ ОТ ЗАПАДА: ЗАЩО ТУРЦИЯ СЕ Е УСТРЕМИЛА КЪМ БРИКС?

 

Кандидатурата на Турция да се присъедини към БРИКС отразява недоволството на Ердоган от Запада, пише The Jerusalem Post. Президентът на Турция се стреми да заздрави връзките си със сили като Русия и Китай.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес