Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 26 септември 2024 г.

26 септември 2024, 22:00 часа • 762 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 26 септември 2024 г.

ДОГАН С ПО-ГОЛЯМА ПОДКРЕПА ОТ ПЕЕВСКИ: ПРОУЧВАНЕ

За движението около Ахмед Доган, което ще се яви на поредните избори на 27 октомври като коалиция "Алианс за прави и свободи", биха гласували 7.9%. Делян Пеевски с ДПС – Ново начало получава подкрепата на 6.1%.

"ТУРСКАТА ОБЩНОСТ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ГАВРА С НЕЯ": ТАТЯНА ДОНЧЕВА ЗА ДПС И ВЛИЯНИЯТА В ПАРТИИТЕ (ВИДЕО)

Делян Пеевски е причинно-следствената връзка за процесите в БСП. Това стана ясно от думите на лидера на "Движение 21" Татяна Дончева в предаването "Студио Actualno".

ДОГАН НА ПРИЦЕЛ: СИГНАЛ ОТ ДПС ПЕЕВСКИ ЗА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ДО ВОЕННАТА ПРОКУРАТУРА

Сигнал с искане за разследване и "справедлив съдебен процес" плюс "ефективни присъди за виновниците за т.нар. "възродителен процес" подадоха Делян Пеевски, Йордан Цонев, Халил Летифов и Хамид Хамид до Военно-окръжна прокуратура.

"ДОГАНЧО ДАДЕ ПОРЪЧКАТА НА ДЕЛЯНЧО". СЪДИЯ ЦАРИГРАДСКА РАЗКРИ КАК СЕ НАЗНАЧАВАТ ХОРА В ПРОКУРАТУРАТА

През 2020 г. двама магистрати сигнализират пред Висшия съдебен съвет (ВСС), че са били заплашвани от предполагаема престъпна група, ръководена от Мартин Божанов, известен като Нотариуса. Въпреки това, прокуратурата не реагира по случая, а разследването срещу Божанов започва едва в края на април 2023 г.

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ ПОСОЧИ КАКЪВ ПРЕМИЕР БИХА ПРЕДЛОЖИЛИ И КАК ЩЕ РАБОТЯТ С ПЕЕВСКИ И ДОГАН

През изминалите 4 г. опитахме и предложихме всичко, за да решим политическата криза - ротация, непартиен кандидат за премиер (бел. ред. - вероятно визира предложението на ГЕРБ за премиер в лицето на проф. Николай Габровски), силни политически фигури. Оказа се, че нищо не работи. Което означава, че трябва да се обърнем към реалността, да направим компромиси. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на Нова телевизия.

БОРИСОВ: ТАКТИКАТА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е НИЕ ДА ИЗЛЕЗЕМ ВИНОВНИ (ВИДЕО)

От нас се иска търпение, всички институции реагираме. Не трябва да изглеждаме агресивни, защото тактиката на колегите ни в Северна Македония е ние да бъдем виновни. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението на Брюксел за започване на преговори за еврочленство с Албания отделно от Северна Македония.

ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ: БЪЛГАРИЯ ПРЕДЛАГА НА ЕК ПРЕДОГОВАРЯНЕ ПО ПВУ ЗАРАДИ ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНТРАЛИ

До края на септември страната ни трябва да предложи на Европейската комисия предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) в частта за въглищните централи. Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката Владимир Малинов по време на брифинг в парламента. 

РАДЕВ ИЗКУШАВА ИРАН С ИКОНОМИЧЕСКИ ОБЛАГИ, АКО НИ ПОМОГНЕ ДА ОСВОБОДИМ МОРЯЦИТЕ ОТ "GALAXY LEADER"

Молба за подкрепа в преговорите за освобождаването на капитана и помощник-капитана на кораба „Galaxy Leader“, задържан край бреговете на Йемен, отправи президентът Румен Радев към своя ирански колега Масуд Пезешкиан. Двамата се срещнаха в Ню Йорк в рамките на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН.

ИРАН СЕ ГОТВИ ЗА ИЗРАЕЛСКА ОПЕРАЦИЯ В ЛИВАН: СТРУПА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БОЙЦИ ПО СИРИЙСКАТА ГРАНИЦА

Иран, „Хизбула“ и останалите членове на т.нар „Ос на съпротивата“ явно се подготвят за израелска сухопътна операция в Ливан. Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) са забелязали около 40 000 подкрепяни от Техеран иракски, сирийски и хутски бойци да се концентрират около сирийската граница с Голанските възвишения, пишат медиите в Израел.

"ЛИВАН ВЕЧЕ Е ВЪВ ВОЙНА": ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР НА СТРАНАТА ОБЯВИ, ЧЕ ИЗРАЕЛ СЪЗДАВА ПАНИКА И ТЕРОР

 

Ливан вече е във война". Това заяви ливанският министър на здравеопазването Фирас Абиад в интервю за Скай нюз. Той оповести, че близо половин милион души са били разселени поради въздушните удари на Израел.

НОВО ОРЪЖИЕ ЗА МИЛИАРДИ ОТ САЩ ЗА УКРАЙНА, ПОЛША ОТВЪРНА НА ЯДРЕНАТА ЗАПЛАХА НА ПУТИН (ОБЗОР - ВИДЕО)

САЩ планират да обявят до часове около 8 млрд. долара военна помощ за Украйна. Става въпрос обаче не за единна рамка, а за две отделни, предаде Reuters. По-късно пакетът бе обявен официално: Прецизни бомби и нова система Patriot: Байдън обяви какво влиза в огромния пакет за Украйна.

УКРАЙНА ИСКА ОРЪЖИЯ С ГОЛЯМ ОБСЕГ. КАКВО МОЖЕ ДА ДАДЕ САЩ?

 

Дебатът за оръжието на Украйна вече се завъртя около проблема дали САЩ вече ще ѝ прехвърлят оръжия с "далечен обсег". Но може и да означава различни неща, пише The New York Times.

ПРЕЦИЗНИ БОМБИ И НОВА СИСТЕМА PATRIOT: БАЙДЪН ОБЯВИ КАКВО ВЛИЗА В ОГРОМНИЯ ПАКЕТ ЗА УКРАЙНА

 

Белият дом обяви официално, че САЩ отпускат пакет на стойност 7,9 милиарда долара за оръжейна помощ за Украйна: Ново оръжие за милиарди от САЩ за Украйна, Полша отвърна на ядрената заплаха на Путин (ОБЗОР - ВИДЕО).

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес