Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 25 октомври 2024 г.

25 октомври 2024, 22:00 часа • 1019 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 25 октомври 2024 г.

ПОЛИТИЧЕСКАТА РЕКЛАМА ЗА СЕДМИТЕ ПОРЕД ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ: КОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА

Националистическата партия "Възраждане" е номер едно по похарчени пари за реклама за седмите поред предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Става въпрос за класация на 21 политически формации, които са сключили договори за медийно отразяване. Ощо те са похарчили 1 543 421 лв. за тази цел, става ясно от данни, представени от платформата "Отворен парламент".

"ЕДВА ЛИ НЕ ПОД СТРОЙ ДА ГЛАСУВАТ": КАКВА Е АТМОСФЕРАТА В СМЕСЕНИТЕ РАЙОНИ ПРЕДИ ВОТА? (ВИДЕО)

Виждаме, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават да бъдат в един специфичен танц на взаимно отрицание по време на кампанията, но се забелязват и знаци, че все пак може да се търси формула за съвместно управление. Според мен голямата разлика в тази кампания спрямо предишната е това, което се случва в ДПС. Това заяви в предаването "Студио Actualno" социологът Добромир Живков от "Маркет ЛИНКС", правейки равносметка на предизборната кампания преди вота в неделя.

АСЕН ВАСИЛЕВ: ХАРТИЯТА, КОЯТО СЕ ПОДПИСВА С ГЕРБ, НИЩО НЕ ЗНАЧИ

Твърдо не – много ясно сме заявили, че Делян Пеевски не трябва да бъде в никакво правителство. Държавата трябва да се управлява по закони, а не чрез обаждания по телефона. Това заяви Асен Василев, кандидат за депутат от ПП-ДБ и бивш финансов министър.

В КРАЯ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ: КАК ДА ГЛАСУВАМ С ПРЕФЕРЕНЦИЯ И КОИ СА НОМЕРАТА НА ПАРТИИТЕ? (СНИМКИ)

Остават броени часове до края на предизборната кампания преди 27 октомври 2024 г., когато България гласува на поредните предсрочни парламентарни избори. С вота си българите ще излъчим новите 240 народни представители в 51-ото Народно събрание. 

КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ: ИЗПОВЕД НА ОСВОБОДЕН НАГРАЖДАВАН ПОЛИЦАЙ – ТОВА Е СЪДБАТА НА ЧЕСТНИТЕ В МВР

С нас натиснаха останалия състав, има свестни момчета, които искат да работят по закон, но няма да могат. Това заяви освободеният от работа в началото на август, 2024 година, полицай Иван Златарев. И се съгласи, че "ако не си послушен", си аут от системата, говорейки в по-широката рамка "купуване на гласове". "По десетстепенната система напрежението в момента е 20", подчерта Златарев, който каза и, че се дават по 400 лв. на глас за изборите.

ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ: СПАД НА ОСЪДЕНИТЕ ПРЕЗ 2023 ГОДИНА

През 2023 г. в България са приключили делата за 29 674 престъпления, като 10 278 от тях са завършили с ефективни присъди, 14 891 с условни, 666 с оправдателни, 282 с прекратяване, а 3647 с освобождаване от наказание. Общо 25 169 престъпления са приключили с ефективни или условни присъди, според данни от годишната публикация на Националния статистически институт (НСИ) "Престъпления и осъдени лица 2023".

ЗА МОМЕНТА НЕ Е ВЪЗМОЖНО ПРЯКО НАХЛУВАНЕ НА РУСИЯ В МОЛДОВА: АНАЛИЗ НА МИЛЕН КЕРЕМЕДЧИЕВ (ВИДЕО)

Според мен за момента не е възможно пряко нахлуване на Русия в Молдова. Това каза в предаването “Студио Actualno“ дипломатът и бивш заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Той коментира срещата на БРИКС в Казан, резултатите от референдума за Европейския съюз (ЕС) в Молдова и предстоящите парламентарни избори в Грузия.

ПРОУЧВАНЕ: И "РУСКАТА ЧАСТ" НА УКРАЙНА ИСКА В ЕС И В НАТО (ОБЗОР - ВИДЕО)

8 от 10 души в Украйна (81%) са готови да гласуват на референдум за присъединяване на страната към ЕС, а от тях 88% ще подкрепят присъединяване. Приблизително толкова са готови да участват и в плебисцит за присъединяване към НАТО (82%), като от тях 86% ще поискат присъединяване на Украйна към най-големия алианс за сигурност в света. Това сочат резултати от социологическо проучване на "Център Разумков", предаде "Интерфакс Украйна".

УКРАИНСКАТА МЕЧТА ЗА НАТО - ПРЕЧКИТЕ

 

Володимир Зеленски неотдавна посети Даунинг стрийт, както и Париж, Рим, Берлин и Дубровник и навсякъде призоваваше Украйна да бъде приета в НАТО, пише Spectator. Във всеки от градовете той чу същото "не, твърде рано е", същото чу миналия месец и във Вашингтон.

ПЪТЯТ КЪМ СФЕРАТА НА КРЕМЪЛ: МЪСК КОНТАКТУВА ПОСТОЯННО С ПУТИН

Илон Мъск, най-богатият човек в света и ревностен поддръжник на кандидата за втори мандат като президент на САЩ Доналд Тръмп, поддържа редовни контакти с издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. Това разкрива в свой материал The Wall Street Journal.

СРЕЩАТА НА БРИКС В КАЗАН: ГРАНДИОЗНИ МЕЧТИ НА ПУТИН, МИЖАВА РЕАЛНОСТ

 

16-та среща на върха на БРИКС, която се състоя в руския град Казан между 22 и 24 октомври и която кремълската пропаганда определи като "най-мащабното външнополитическо събитие, провеждано някога в Русия", вече е история. Какво обаче се случи извън путинските наративи?

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес