Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 24 септември 2024 г.

24 септември 2024, 22:00 часа • 417 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 24 септември 2024 г.

“СИЕЛА НОРМА“: НЕ МОЖЕМ ДА ПРЕЦЕНИМ ДАЛИ ХАРТИЯТА ЗА ИЗБОРНИТЕ МАШИНИ Е ПОДХОДЯЩА

Не можем да преценим дали хартията за машините за гласуване е подходяща, защото я докосваме за пръв път в деня, когато ги инсталираме. Това каза по БНР Веселин Тодоров, изпълнителен директор на “Сиела Норма“. Поводът - преди дни той алармира, че на последните избори - през юни т.г., хартията не е съответствала на принтерите. Служебният министър на иновациите - Росен Карадимов обаче контрира, че това са спекулации, а хартията е съобразена със стандартите.

ДОГАН В БИТКА СРЕЩУ КМЕТА НА КЪРДЖАЛИ НА ИЗБОРИТЕ, ПРИЗНА ВИНА ЗА "ЯВЛЕНИЕТО" ПЕЕВСКИ (ВИДЕО)

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се завръща в активната политика. Той ще води листата на „Алианс за права и свободи“ в Кърджали на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

"СИНДРОМ КАТО ПЕЕВСКИ ИМА ВЪВ ВСЯКА ПАРТИЯ": ЛЮБОМИР СТЕФАНОВ В СТУДИО ACTUALNO (ВИДЕО)

"Синдром като Пеевски има във всяка една партия - бизнес интерес, олигархичен, който овладява някакви структури и после чрез тях генерира политическо напрежение, сътресение и търси капитализация. Това е вече функция на всяка една партия да се справи". Така политологът д-р Любомир Стефанов коментира в Студио Actualno думите на Лена Бориславова от ПП-ДБ, че имало "пенетрация" на Делян Пеевски във всички партии.

МВР СВАЛИЛО САЙТ, ЯДОСАЛ ПЕЕВСКИ, ЗАЩОТО НЕ ПИШЕЛО, ЧЕ Е САТИРИЧЕН

МВР е свалило сатиричния сайт за Делян Пеевски novonachalo.com, за да се установи дали чрез сайта се извършва престъпление или нарушение на обществения ред. Това става ясно от писмен отговор от министъра на вътрешните работи Атанас Илков на въпрос на депутата Божидар Божанов.

ПРЕМИЕР, ПОДКРЕПЕН ШИРОКО И ДАЛЕЧ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ: ПП-ДБ ОЩЕ НЯМА ИМЕ

Равноотдалечен от всички политически партии премиер с широка обществена подкрепа, който да е начело на следващото правителство - това е формулата за бъдещо управление на ПП-ДБ. Депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев я повтори.

КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ВЪРНА СТАНИМИР МИХАЙЛОВ КАТО УПРАВИТЕЛ НА НЗОК (СНИМКИ)

Конституционният съд (КС) единодушно обяви за противоконституционно решението за предсрочно освобождаване на Станимир Михайлов като управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА РЕШАВАТ ЗА ВЛИЗАНЕТО НИ В ШЕНГЕН И ПО СУША

Решението за пълноправното членство на България в Шенген се очаква до края на годината. Това съобщи ръководителката на представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, цитирана от БНР.

ЗАГЛУШЕН GPS СИГНАЛ НАД БЪЛГАРИЯ И ЗАСТРАШЕНИ САМОЛЕТИ: ДАНС НЯМА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА СЛЕДИ ПОСТОЯННО

ДАНС няма за задължение непрекъснато да осъществява мониторинг на сигналите за навигация, използвани за граждански цели. ДАНС обаче има за ангажимент да спира работата на "неправомерно работещи радиосредства на територията на страната в диапазона 20 до 3000 MHz, които смущават работата на системите за комуникация, навигация и обзор на ДП РВД (Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение") или въздухоплавателните средства, дължащи се на лоша електронна съвместимост или неспазване на разрешени параметри за излъчване от законно работещи радиосредства". Спирането става при сигнал от ДП РВД. Това посочва служебният премиер Димитър Главчев в отговор на депутатски въпрос.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ "РУСОФОБИЯ": РУСИЯ СЕ ГОТВИ ДА ПРЕСЛЕДВА ХОРА, КОИТО НЕ СА ПОД НЕЙНА ЮРИСДИКЦИЯ

Режимът на диктатора Владимир Путин ще "наказва" за "русофобия" извън границите на страната. Правителството е подготвило положителен отговор на депутатско предложение за въвеждане на наказателна отговорност в такива случаи, съобщава прокремълската информационна агенция "Интерфакс".

НИКАКВИ ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ ЗАРАДИ ПУТИН – НАМЕРИ СЕ ЗАПАДЕН ЛИДЕР ДА ГО КАЖЕ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Планът за победа на Украйна във войната с Русия, който украинският президент Володимир Зеленски отиде лично да представи пред американския си колега Джо Байдън на Седмицата на високо равнище на ООН, не съдържа искане бившата съветска република да влезе в НАТО. Украйна обаче предлага на Запада да одобри гаранции за сигурност, подобни на член 5 от Договора за НАТО – взаимни гаранции за сигурност. Това пише в материал на The Times.

ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ В ИЗРАЕЛ И НАД 350 УБИТИ ПРИ ЕДНА АТАКА В ЛИВАН: ВОЙНАТА ИДВА (ВИДЕО)

 

Израелското правителство обяви извънредно положение в цялата страна след драстичната ескалация на боевете между израелската армия и ливанското движение "Хизбула" в Южен Ливан, предаде ДПА.

САЩ УПОРИТО ПРЕНЕБРЕГВАТ НАЦИОНАЛНИЯ СИ ДЪЛГ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ

 

Може би не е изненадващо, че Доналд Тръмп и Камала Харис не казват нищо за най-голямото икономическо-политическо предизвикателство пред страната – а именно как да се овладеят публичните заеми. В борбата за победа те предпочитат да наблегнат на по-ниските данъци и/или по-високите публични разходи. В дълбоко разделена държава, където всеки е избрал страна и победата над врага е над всичко, което има значение, няма място за извиване на бюджета и трудни решения, включващи компромиси и сделки. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес