Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 24 октомври 2024 г.

24 октомври 2024, 22:00 часа • 649 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 24 октомври 2024 г.

"ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА", СКЪПИ ИМОТИ, НАТИСК: САРАФОВ ИЗЛЕЗЕ ЧИСТ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО НА СПЕЦИАЛНИЯ ПРОКУРОР

В периода 7 декември 2023 – 11 октомври 2024 г. по постъпилите сигнали срещу изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов са направени проверки, по които не са били установени данни за извършени престъпления. Няма висящи и неприключени наказателни производства.

САРАФОВ СЕ ЗАДЕЙСТВА, СЛЕД КАТО БЕ НАТИСНАТО ПОЛИТИЧЕСКО КОПЧЕ: ГОВОРИ АДВ. ВЕЛИСЛАВ ВЕЛИЧКОВ (ВИДЕО)

Имам чувството, че г-н Сарафов се задейства, как да кажа, по определено политическо копче, което беше натиснато. Това каза в предаването “Студио Actualno“ адв. Велислав Величков от инициативата “Правосъдие за всеки“. Той коментира дали Висш съдебен съвет (ВСС) с изтекъл мандат може да избира главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС), както и номинацията на Борислав Сарафов:

БОЖИДАР БОЖАНОВ ПОКАЗА С ПРИМЕР КАК ПЕЕВСКИ КОНТРОЛИРА ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА

Бившият министър на електронното управление, към момента кандидат за депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България", Божидар Божанов започна дискусия с избиратели в платформата Reddit.

ДАРЕНИЯТА ЗА ПАРТИИТЕ: НАЙ-МНОГО ИМА ПЕЕВСКИ, НО МАСОВО ОТ КАНДИДАТИТЕ СИ

До 21-и октомври, 2024 година, участващите в седмите поред предсрочни парламенарни избори са успели да съберат дарения в размер на общо 2 697 398 лв. Това са данни от регистъра на Сметната палата, представени от платформата "Отворен парламент".

МЕХМЕД ЮМЕР: ДПС ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗПОЛЗВА ТРАВМАТА ОТ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС (ВИДЕО)

В интервю за Студио Actualno журналистът Мехмед Юмер коментира темата за политическите репресии и купуването на гласове за предстоящите в неделя избори, като изтъкна значението на Възродителния процес за трайната подкрепа към ДПС. Според Юмер, тази травма се използва от движението, за да поддържа лоялността на електората си. 

ИЗБОРИТЕ НА 27 ОКТОМВРИ: ИДЕИТЕ ЗА НОВИ ПРАВИЛА, КОИТО ОСТАНАХА ЗА СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ (СНИМКИ)

Седмите предсрочни парламентарни избори за три години са в неделя, 27 октомври, а България е изправена пред вот за новите 240 депутати в 51-ото Народно събрание.

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ РАЗКРИ КОЙ Е ЕСТЕСТВЕНИЯТ ИМ ПАРТНЬОР И ОТПАДА ЛИ ПЕЕВСКИ ОТ ФОРМУЛАТА

Естественият партньор за нас е ПП-ДБ, въпреки всичките обиди. Заедно трябва да търсим още подкрепа в парламента, ако се окаже, че нямаме достатъчно сили. Кабинет с къс хоризонт не може да свърши нищо голямо, защото трябва време. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС в ефира на Нова телевизия. 

КАЗУСЪТ С НПМГ И "ВЪЗРАЖДАНЕ": ОТСЪСТВИЯ СТОЯТ ЗАД "ДВОЙКАТА", НЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Деветокласникът от Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, чиято двойка по география беше използвана от „Възраждане“ в предизборната им кампания с акцент върху Истанбулската конвенция, е пропуснал над 25% от часовете през втория срок на миналата учебна година. Това е възпрепятствало образуването на срочна оценка, респективно годишна, посочва в отговор на парламентарен въпрос служебният образователен министър проф. Галин Цоков.

СЛЕДРОДИЛНАТА ДЕПРЕСИЯ - ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ И СЪВЕТИ КАК ДА СЕ СПРАВИМ

В последните седмици в България станаха отличаващи се трагедии - две майки отнеха живота си. 31-годишната Биляна Петровa, която беше обявена за издирване, но беше открита мъртва в София. Тя е майка на две деца, като едното от тях е кърмаче. 34-годишна жена от разложкото село Добърско отне живота си със скок от 30-метровия водопад "Щрокалото". И двете жени са били изпаднали в депресивно състояние след раждане. Случаите отвориха темата за следродилната депресия и психичното ни здраве.

"ВЕЛИКАТА" РУСКА АРМИЯ МАМИ УКРАИНЦИТЕ С ПЛАСТМАСОВИ МАНЕКЕНИ (ВИДЕО)

 

Руските войски поставят манекени на фронтовата линия, за да заблудят украинските FPV дронове и да ги провокират към безполезни атаки. The ​​Telegraph обръща внимание на видеоклипове, публикувани онлайн, които показват манекени, облечени във военни униформи, подредени в гориста местност, като един изглежда, че държи ракетна установка.

И БРИКС НЕ ПРИЕ РУССКИЙ МИР НА ПУТИН ЗА УКРАЙНА (ОБЗОР - ВИДЕО)

 

След като за 3 дни в Киев стана трета година не можем да превземем Донбас, издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин претърпя нов удар на срещата на БРИКС в руския град Казан.

СДЕЛКАТА ПУТИН-КИМ: ПОМАГАШ ЗА КУРСК, АЗ ПОМАГАМ ЗА ВОЙНА С ЮЖНА КОРЕЯ

 

Целта на руския диктатор Владимир Путин с привличането на севернокорейски военни в армията е да може да си върне Курска област от украинците, без да обявява вътрешна мобилизация. От друга страна, Ким Чен Ун иска по този начин да си гарантира, че Москва би се намесила при конфликт на Корейския полуостров.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес