Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 19 октомври 2024 г.

19 октомври 2024, 20:00 часа • 1322 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 19 oct.

ПУТИН ПАК НАРЕЧЕ "МИР" ПЪЛНАТА КАПИТУЛАЦИЯ НА УКРАЙНА ПРЕД НЕГО (ОБЗОР - ВИДЕО)

Само на база договореностите в Истанбул Русия е готова да сложи край на войната. Всякакви други договорености са неприемливи. За пореден път издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин повтори "посланието си за мир в Украйна".

АНАЛИЗАТОРИ: ПОСТОЯННИТЕ ПРОМЕНИ ПРЕЧАТ НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ

Икономическата война, която Западът започна срещу Москва в отговор на руската инвазия в Украйна, се увенча със скромен краткосрочен успех - засега, пише Responsible Statecraft.

ЮЖНА КОРЕЯ: СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ ВОЙНИЦИ ВЕЧЕ ПРИСТИГАТ В РУСИЯ

Северна Корея вече е започнала да изпраща войски да се бият на страната на Русия в Украйна, съобщи южнокорейското разузнаване. Първите 1500 войници вече са пристигнали в Русия.

ИЗБОРИТЕ НА 27 ОКТОМВРИ: КАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ С ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА? (СНИМКИ И ВИДЕО)

 

Идната неделя България гласува на седмите предсрочни парламентарни избори за последните три години, а те ще излъчат новите депутати в 51-ото Народно събрание. 

ХУБАВИ НОВИНИ ЗА КРЕДИТНИЯ НИ РЕЙТИНГ, ЕВРОТО И ЕВРОЗОНАТА ОТ FITCH

 

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута "BBB" с положителна перспектива, съобщиха от Министерството на финансите.

СТАНА ЯСНА СТРУКТУРАТА НА НАЦИОНАЛНАТА ДЕТСКА БОЛНИЦА: ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР НАМЕКНА, ЧЕ МОЖЕ ДА Е ГОТОВА И ПО-РАНО

 

Има напредък в изграждането на Националната детска болница и остава да се довършат работите по премахване на подземни нива. Има още по-голям напредък с готов и одобрен проект за структура на Националната детска болница. Новата детска болница ще има 440 легла, 26 клиники и отделения и фокусът ще бъде върху комплексна грижа за малките пациенти. 

ДРОН ПОРАЗИ ДОМА НА НЕТАНЯХУ В СЕВЕРЕН ИЗРАЕЛ (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

Дрон беше изстрелян към дома на израелския премиер Бенямин Нетаняху в северния израелски град Кесария, предаде "Ройтерс". 

ВЪРНАХА В ИТАЛИЯ ПЪРВИТЕ МИГРАНТИ, ИЗПРАТЕНИ В АЛБАНИЯ

 

Военен кораб днес върна в Италия първите 12 мигранти, изпратени в новооткритите центрове за обработка на кандидати за убежище, след решение на съд в Рим, съобщава Асошиейтед прес.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес