Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 17 октомври 2024 г.

17 октомври 2024, 22:00 часа • 848 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 17 октомври 2024 г.

КОЙ С КОГО ЩЕ УПРАВЛЯВА? ПРОГНОЗИ ОТ ЕМИЛИЯ МИЛЧЕВА ЗА КАБИНЕТ И РОЛЯТА НА ДВЕТЕ ДПС-ТА В НЕГО (ВИДЕО)

Разказът за бъдещето на България след изборите го няма. Ние сме се качили на едно влакче като в панаир и това влакче преминава през различните теми на деня. В съответствие с тези теми на деня, политиците реагират.

ПОГНУСА, ЯРОСТ И ОТЧАЯНИЕ - КАК СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИТЕ ПРЕДИ ПОРЕДНИТЕ ИЗБОРИ? (ВИДЕО)

Българите масово изпитват ярост, отвращение от изборите и страх за бъдещето. Това каза пред Студио Actualno психологът Пламен Димитров. Той даде подробности за резултатите от проведено проучване, в което 1426 души от цялата страна отговарят на въпроса: "Как се чувствате в тази предизборна ситуация?".

ПРОКУРАТУРАТА ОТГОВОРИ НА ЦАРИГРАДСКА: ЯСНО Е КОЛКО МАГИСТРАТИ СА ПОДСЛУШВАНИ

Специални разузнавателни средства (СРС) са приложени спрямо 11 прокурори, 3 следователи и един съдия - така прокуратурата отговори на съдия Владислава Цариградска, която вчера в интервю заяви, че "за последните пет години са издадени над 150 разрешения за прилагане на СРС-та срещу магистрати".

МИНИСТЕРСТВО СЛЕД МИНИСТЕРСТВО "НЕ ЗНАЕ" СПАЗВАТ ЛИ СЕ САНКЦИИТЕ ПО "МАГНИТСКИ" У НАС

Прилагат ли се на територията на България или която и да е друга държава членка на Европейския съюз, или не се прилагат санкциите по Глобалния закон „Магнитски“, наложени от САЩ на български лица? Какви са отношенията на санкционираните с банките, имат ли открити сметки и какво могат да правят с тях?

НОВИ НАРУШЕНИЯ В ТЕАТРИТЕ: ИЗЛЪГАЛИ В ОТЧЕТИТЕ, ЗА ДА ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ СУБСИДИЯ

Редица обезпокоителни факти са установени след извършена проверка от страна на Сметната палата на консолидирания финансов отчет за 2023 г., съобщиха от Министерство на културата

РЕМОНТИТЕ В СОФИЯ И РАБОТАТА НА КМЕТА: СБЛЪСЪК МЕЖДУ ГЕРБ И ПП-ДБ-СС

Сблъсък преди изслушването на кмета на София Васил Терзиев по отношение на задръстванията и тежкия трафик в столицата. В студиото на bTV присъстваха Мирослав Боршош от групата на ГЕРБ-СДС и Андрей Зографски от ПП-ДБ-Спаси София, които представиха своите различния виждания – Боршош разкритикува столичния кмет, а Зографски съоветно защити мнозинството в Столичния общински съвет.

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОДКРЕПИ ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА МИГРАНТИ ИЗВЪН ЕС - ПО ПРИМЕРА НА ИТАЛИЯ И АЛБАНИЯ

България ще подкрепи идеята за изнесени центрове за мигранти в трети страни - т.е. извън Европейския съюз. Това е добър пример, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев от Брюксел.

РАЗОЧАРОВАНИЕ ЗА ЕС: СТРАНИТЕ ОТ ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ ОСТАВАТ НА НИВО "ПОДКРЕПА НА ДУМИ" ЗА УКРАЙНА

 

Европейският съюз досега не успя да убеди страните от Персийския залив да поемат поредица от проукраински ангажименти преди срещата на върха на лидерите в Брюксел. Това стана ясно от документи, с които Politico разполага.

ПЛАНОВЕТЕ ЗА ПОБЕДА: ФАКТОРИТЕ КОЙ ЩЕ ИМА УСПЕХ В УКРАЙНА (ОБЗОР - ВИДЕО)

 

Продължителна война, с "колкото е небходимо" жертви и победа заради по-големите ресурси заедно с умора на Запада да помага на Украйна – това остава стратегията на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. Но в средносрочен и дългосрочен план тази стратегия ще бъде подкопана от засилващи се затруднения за Русия. Това пише в своя дневен анализ за войната в Украйна американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

УКРАЙНА СЕРИОЗНО ОБМИСЛЯ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ВЪЗСТАНОВИ ЗАПАСИТЕ СИ ОТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ

Изявлението на украинския президент Володимир Зеленски пред Съвета на ЕС на 17 октомври, че ако не получи членство в НАТО, Украйна трябва да си върне ядреното оръжие е "удар" и "шок" за западните журналисти. Това пише журналистът на БИЛД Юлиан Рьопке, коментирайки заявленията на Зеленски около оповестяването на Плана за победа на Украйна.

РУСКИЯТ "СЕНЧЕСТ ФЛОТ" ЗАМЪРСЯВА ОКЕАНИТЕ С ПЕТРОЛ, А ЗАПАДЪТ БЕЗДЕЙСТВА

Руският "сенчест флот" от танкери замърсява Световния океан с петролни разливи, а Западът, на практика, пренебрегва вредите върху околната среда, става ясно от съвместно разследване на Politico и журналистическата група с нестопанска цел SourceMaterial.

ПХЕНЯН ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ ЮЖНА КОРЕЯ ЗА ВРАЖДЕБНА ДЪРЖАВА. ЩЕ ПРАЩА ЛИ ПУТИН ВОЙСКИ НА КИМ ЧЕН УН?

 

Северна Корея официално призна Южна Корея за "враждебна държава" като вписа това в конституцията си. Както по-рано севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща, обединението на двете държави вече не е национална цел - именно в съответствие с това националното събрание на КНДР е приело промените в конституцията.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес