Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 16 октомври 2024 г.

16 октомври 2024, 22:00 часа • 928 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16 октомври 2024 г.

СЛЕД ОБВИНЕНИЯ В БЕЗДЕЙСТВИЕ: САРАФОВ СЕ ЗАХВАНА СЪС ЗАПЛАХИТЕ СРЕЩУ СЪДИЯ ЦАРИГРАДСКА

Ден след изслушването на съдия Владислава Цариградска от Окръжен съд - Плевен в Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС) изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов се задейства по сигналите за заплахи за живота на магистрата и на членовете на семейството ѝ.

ЗАЩИТАТА НА "ПРОГРАМИСТА НА ТЕАТРИТЕ" ПЕТКО ПИСКОВ: ВИНАТА Е В РЪКОВОДИТЕЛИТЕ

"Кой има такъв голям интерес аз да остана в ареста толкова дълго време?" - това запита Петко Писков на пресконференция, състояла се в БТА по-рано днес. Според Писков прокурорът съзнателно е направил така, че Писков да бъде обявен за "мозък" на цялата схема с корупцията в театрите, без да е ясно дали той наистина е такъв. Писков заяви, че изначално е бил третиран като "виновен".

ВВС СТРАДА ОТ СИСТЕМНИ ПРОБЛЕМИ И НЕДОСТАТЪЧНО НАЛЬОТИ: АНАЛИЗ НА БИВШ ЛЕТЕЦ

При летенето винаги има риск и при полети на по-малка височина, рискът за авиокатастрофа и военен инцидент е по-голям. Натрупването на компромиси и преминаването от малка на пределно малка височина, е довела до фатален резултат от цялата ситуация на "Граф Игнатиево"

ЗАПОЧНАЛИ СА ДЕБАТИ ЗА БЪДЕЩО ПРАВИТЕЛСТВО: СВЕТОСЛАВ МАЛИНОВ ЗА ИЗХОДА ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА

Очевидно е, че критиките между ГЕРБ и ПП-ДБ са по-приглушени. Доминира добрия тон. Не смятам, че се водят активни разговори за кабинет и коалиция в момента, но дебатът за бъдещо правителство вече е започнал. Това каза политологът проф. Светослав Малинов в ефира на Нова телевизия.

СИМЕОН ДЯНКОВ ДАДЕ ПРОГНОЗА КОГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТИГНЕ ДО ГРЪЦКИ СЦЕНАРИЙ С БЮДЖЕТА

Имаме още няколко години (на разхищение), за да стигнем до гръцки сценарий. Но трябва да се организираме и да говорим за сериозни реформи. Това заяви бившия финансов министър Симеон Дянков относно държавния бюджет.

СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДАНЪЦИТЕ ЩЕ СЕ ВДИГНАТ НЕИЗБЕЖНО: ГОВОРИ МАКРОИКОНОМИСТЪТ ЛЮБОМИР ДАЦОВ (ВИДЕО) 

На мен ми изглежда вече почти неизбежно вдигането на данъците след изборите. Това каза в предаването “Студио Actualno“ макроикономистът и финансист Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите и член на фискалния съвет:

ФОНДАЦИЯ У НАС ЩЕ РАЗВИВА ДЕЦА ПО ПЪТЯ ДИРЕКТНО КЪМ БИЗНЕСА: РАЗКАЗВА ПЕТЪР МИТЕВ (ВИДЕО)

Възможно ли е с частни инвестиции да се премахне пропастта между образователните институции в България и бизнеса, който има нужда от добре подготвени кадри? Може, според съоснователя и дългогодишен изпълнителен директор на софтуерната компания Chaos Group Петър Митев. Чрез фондацията Big Orange Foundation той и екипът му имат за цел чрез извънкласни дейности да обучават деца, тийнейджъри, а в бъдеще и студенти, подготвяйки ги за големите технологични компании.

ЕВРОПА И НАТО ВЕЧЕ СА ВЗЕЛИ МЕРКИ ПРИ ПОБЕДА НА ТРЪМП: ГОВОРИ ЛЮБОМИР КЮЧУКОВ

Светът сякаш е притаил дъх и чака американските президентски избори, които ще се проведат на 5 ноември 2024 г. В 60-ите поред избори за президент на САЩ се състезават кандидатът на демократите Камала Харис и кандидатът на републиканците Доналд Тръмп.

СВЕТЪТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СТАРЦИ. КАКВА Е РЕЦЕПТАТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ?

На 12 юли най-възрастният президент в историята на САЩ Джо Байдън (навършени 81 години, на 20 ноември, 2024 година ще стане на 82 години) обяви, че се оттегля от президентската надпревара. Възрастта му стана главна тема за цялата предизборна кампания - след дебатите, които се превърнаха в провал за Байдън с опонента му Доналд Тръмп (навършени 78 години) съмненията в дееспособността на Байдън станаха все повече.

КАКВО СЪДЪРЖА ПЛАНЪТ ЗА ПОБЕДА НА ЗЕЛЕНСКИ: ПУБЛИКУВАХА ПОДРОБНОСТИТЕ

Украинският президент Володимир Зеленски представи на 16 октомври пред Върховната рада (парламента на страната) Плана за победа на Украйна във войната.  

МЛАДИТЕ УКРАИНЦИ ДА ТРЪГВАТ НА ВОЙНА: СЪВЕТИ ОТ САЩ ПРЕДИЗВИКАХА ЯЗВИТЕЛНИ ОТГОВОРИ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Да, американски политици са поставяли и поставят пред президента Володимир Зеленски въпроса с мобилизацията на по-млади мъже, на възраст 18-25 години. Президентът не променя позицията си за възрастта за мобилизация. Това потвърди Серхий Лещенко, съветник в администрацията на украинския президент в публикация в официалния си канал в Телеграм.

ИЗРАЕЛ ЗАПОЧВА ВОЙНА С ИРАН: КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ РУСИЯ И КИТАЙ?

 

Според НАТО не само Близкия изток, но и целият свят е изложен на риск предвид нарастващото партньорство на Иран с Русия, Китай и Северна Корея - поради техните колективни усилия за съпротива спрямо настоящия световен ред, изграден от САЩ и техните партньори след Втората световна война.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес