Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 1 октомври 2024 г.

01 октомври 2024, 22:00 часа • 1082 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 1 октомври 2024 г.

ИСТИНСКА ВОЙНА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК: ИРАН ИЗСТРЕЛЯ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ ПО ИЗРАЕЛ (ВИДЕО)

Израелската армия съобщи, че Иран е изстрелял ракети към израелска територия. Обявена е тревога на територията на страната.

"СЕВЕРНИ СТРЕЛИ": ИЗРАЕЛ ЗАПОЧНА ОГРАНИЧЕНИ ОПЕРАЦИИ ПО ГРАНИЦАТА С ЛИВАН (ВИДЕО)

 

Израелската армия проведе няколко наземни операции в Южен Ливан. Това бе потвърдено както от израелски, така и от ливански източници.

POLITICO: НЕТАНЯХУ ИЗГЛЕЖДА НЯМА ДА СПРЕ, ДОКАТО НЕ СЕ СПРАВИ С РЕЖИМА В ИРАН (ВИДЕО)

Израелският премиер Бенямин Нетаняху и лидерите на израелската политическа класа вярват, че имат шанс, който се пада веднъж на поколение – не просто да елиминират и накарат "Хизбула" и "Хамас" да се изпарят, а да ударят решително по Иран и авторитета на Техеран като водеща сила в Близкия изток.

НОРВЕЖЕЦЪТ ЗАД БЪЛГАРСКАТА ВРЪЗКА С ПЕЙДЖЪРИТЕ НА "ХИЗБУЛА" ПОЛУЧИЛ МИЛИОНИ ОТ ИЗРАЕЛ?

Мистериозният норвежец, който се издирва във връзка с експлодиралите пейджъри на бойци на "Хизбула" и който е собственик на регистрирано в България дружество, е получил милиони от израелска банкова сметка. До този извод стига норвежкото издание VG.no, което задълбава още и още по темата.

КЬОВЕШИ ПОСТИГНА РЯДКА ПРИСЪДА В БЪЛГАРИЯ, НО НЕ ПО ГОЛЕМИТЕ РАЗСЛЕДВАНИЯ

Три години затвор за български млекопроизводител – това е една от редките присъди, които Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши успя да постигне в България към днешна дата.

СЛУЧАЯТ С ЛЕВОН МАНУКЯН: ФИКТИВНИ ДОГОВОРИ СЪС "СТРОИТЕЛИ" И БЕЗРАБОТНИ И ОГРОМНИ СУМИ, ИЗТОЧЕНИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО

Окръжната прокуратура в Пловдив съобщи, че е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение на 40-годишния Петко Писков. Той е привлечен като обвиняем за това, че през септември е улеснил директора на театъра в Разград Левон Манукян да присвои 937 889 лева. Заседанието е насрочено за 15 ч. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години, съобщиха от държавното обвинение.

ФИНАНСОВИ ПРОБЛЕМИ И НЕУСПЕХИ В КАРИЕРАТА: ПРИТЕСНЕНИЯТА НА МЛАДИТЕ ХОРА У НАС

45% от българските младежи се притесняват от финансови проблеми в бъдеще, а 23% от неуспехи в кариерата.

МОДЕЛЪТ "ДОГАН" ИЛИ КАК ДПС СЕ ПРЕВРЪЩА ОТ ПАРТИЯ В КОРПОРАЦИЯ: МНЕНИЕТО НА ОСМАН ОКТАЙ (ВИДЕО)

Бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай даде интервю за Студио Actualno, с което направи критичен анализ на политическите процеси у нас, както и на ситуацията в ДПС.

ЦИК ТРЯБВАШЕ ДА РЕГИСТРИРА И ДВЕТЕ ДПС-ТА: ГОВОРИ НИКОЛА ТУЛЕЧКИ ОТ ОЧИ (ВИДЕО)

Централната избирателна комисия (ЦИК) трябваше да регистрира и двете ДПС-та. Това каза в предаването “Студио Actualno“ Никола Тулечки от Обединение за честни избори (ОЧИ).

ДОНЧЕВ: ГЕРБ СМЕ ГОТОВИ НА САМОУВРЕЖДАЩИ КОМПРОМИСИ, ЗА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО

След изборите ще направим не възможното, а невъзможното, включително с цената на всякакви самоувреждащи компромиси, за да има правителство. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС в 50-ото Народно събрание и водач на листата на коалицията в Габрово Томислав Дончев в сутрешния блок на бТВ. 

СЛЕД ПРОВАЛЕНОТО ЗАСЕДАНИЕ: ПП-ДБ ИСКА ПРОКУРАТУРАТА ДА РАЗСЛЕДВА ИТН И "ВЪЗРАЖДАНЕ" ЗА ТЕРОРИЗЪМ

Депутатите от "Продължаваме промяната - Демократична България" Лена Бориславова и Явор Божанков са подали сигнал до Софийската градска прокуратура. Причината - действията на народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ", които провалиха последното заседание на 50-ото Народно събрание.

РУСИЯ НЕ СПИРА ДА УХАЖВА ИРАН. УГЛЕДАР Е СЛЕДВАЩАТА РУСКА ЖЕРТВА (ОБЗОР - ВИДЕО)

Русия все повече работи, за да не изпусне Иран като съюзник. Това ясно личи от постоянните визити на високопоставени руски официални лица в ислямската република.

ИЗБОРИТЕ В САЩ: ВРЕМЕ ЗА ПОСЛЕДНОТО ОБРАТНО БРОЕНЕ В УКРАЙНА

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с американския си колега Джо Байдън и с вицепрезидента Камала Харис в момент, който може да се окаже решаващ след избухването на широкомащабната война в Украйна преди повече от 900 дни.

РУСКИТЕ СЛУЖБИ ВЕРБУВАТ МЕСТНИ НАИВНИЦИ ЗА САБОТАЖИ И УБИЙСТВА В ЕВРОПА

В цяла Европа се множат следните случаи - млади мъже с проруски възгледи получават инструкции през Telegram да извършват саботажи. Западните служители по сигурността посочват като организатори директно руските специални служби.

РЕКОРДЕН БРОЙ РУСНАЦИ ИСКАТ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ВОЙНАТА С УКРАЙНА

Все повече руснаци са уморени от войната с Украйна и са готови на примирие, дори ако руските войски не успеят да постигнат целите, първоначално заявени от Кремъл. До този извод стигнаха социолозите от проектите "Хроники" и ExtremeScan, които направиха собствено изследване за втората годишнина от обявяването на мобилизацията.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес