Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 4000 варненци са се подписали за оставките на общинските съветници

28 март 2013, 12:55 часа • 2226 прочитания

Все повече варненци полагат подписи за оставката на общинските съветници, събирана пред сградата на общината, където грамадата от камъни, цветя, свещи и снимки напомня за смъртта на Пламен Горанов.

Младият мъж се самозапали в знак на протест срещу управлението на управлението на ГЕРБ, техния кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ.

Решението за подписката бе взето след гласуване на 7 март от Отворен обществен съвет на протестиращите граждани във Варна. До момента над 4000 варненци са дали съгласието си. От днес подписи ще се събират на още две места в града, като те ще бъдат обявени допълнително.

Палатковият лагер пред сградата също се увеличава. Пред сивите палатки транспарантите съобщават, че протестиращите искат работа и още: "Мафията вън!", "Не на тайната приватизация!", "Политически изчадия и енергийни вампири ЗАТВОР".

Варненка заяви пред БГНЕС, че се е подписала в подписката за сваляне на Общинския съвет, защото иска равни права и перспектива за бизнеса. Според младата жена монополите пречат на развитието на гражданите.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес