Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Миролюба Бенатова: Светият дух е много добре с математиката

30 юни 2024, 14:43 часа

„Светият дух е много добре с математиката. 69 е ни повече, ни по-малко от нужните гласове за нов Патриарх. Видин победи Враца. Извън шегата, предстои да видим какъв ще е почеркът на новия патриарх, известен с това, че не беше съгласен с изгонването на свещениците от руската църква, по подозрение, че са руски шпиони“, пише журналистката Миролюба Бенатова в профила си във Facebook, повод избора на патриарх на Българската православна църква.

Реклама

Още: Отец Никанор: Напускам Църквата, Даниил няма качества за патриарх (ВИДЕО)

„Изразяваме своето огорчение относно експулсирането от страната на предстоятеля и двамата свещенослужители на храма - подворие „Св. Николай“, гр. София - архим. Васиан (Змеев), прот. Евгений и прот. Алексий“, посочва видинският митрополит по този казус, при който българските власти експулсираха още двама служители на Руската църква и тя беше затворена.

По-рано днес Българската православна църква (БПЦ) избра четвъртия си духовен глава (патриарх) от възстановяването на патриаршията насам, а именно Даниил Видински, който получи 69 гласа, а врачанският митрополит Григорий – 66 гласа, 3 са недействителните бюлетини. Изборът на нов духовен баща се наложи, след като патриарх Неофит почина на 78-годишна възраст на 13 март.

Светият дух е много добре с математиката. 69 е ни повече, ни по-малко от нужните гласове за нов Патриарх. Видин победи...

Публикувахте от Miroluba Benatova в Неделя, 30 юни 2024 г.

Още: Даниил Видински е новият патриарх на България

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес