Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Лидл България" дарява средства за социални проекти в най-голямата си социална инициатива у нас

27 април 2017, 14:25 часа • 3928 прочитания

По 3 стотинки от всеки касов бон, издаден от магазините на "Лидл България" в цялата страна ще отиват за проекти, свързани с образователни инициативи за деца, опазване на околната среда, култура, изкуство и историческо наследство, както и здравословния начин на живот. Всеки един проект, одобрен за финансиране, ще получи финансова подкрепа в размер на максимум до 10 000 лева. Това обявиха от популярната германска верига, която отдавна оперира и в България.

"Ти и Lidl за по-добър живот" – това е името на най-голямата социално отговорна инициатива на "Лидл България". Тя има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората от различните региони. 

Инициативата по събиране на средства стартира на 1 май и ще продължи до 25-ти юни, 2017 година. В този период неправителствени и граждански организации ще могат да кандидатстват със свои проекти на официалния сайт на инициативата – lidl.bg/ti. Процесът на селекция на проектите ще премине през няколко етапа, сред които оценка на експертно жури, както и активно ангажиране на служителите на компанията в процеса на оценяване. Националният обхват и размерът на гранта, който "Лидл България" ще предостави, превръщат инициативата в най-голямата и значима за компанията.

"Тази инициатива е естествено продължение на ангажимента, който ние, "Лидл България" поехме – с всичко, което правим, да помагаме на хората да водят по-пълноценен начин на живот. Като отговорна компания, нашият стремеж е не само да предлагаме добро качество на добра цена, но заедно с нашите клиенти да реализираме добри идеи, които биха променили живота на всички нас към по-добро", заяви главният изпълнителен директор на "Лидл България" Милена Драгийска. Тя допълни още, че от клиентите на Lidl не се очаква нищо по-различно от това, което винаги са правили, а именно – да пазаруват в Lidl. Защото с всяка покупка те вече помагат.

Партньори на програмата са Български дарителски форум и фондация "Работилница за граждански инициативи". Телевизионната водеща Евелина Павлова пък е първата известна личност, която прие поканата да бъде посланик на програмата и се ангажира с каузата "за по-добър живот".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес