Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Маричков: Рокендролът промени нещата в целия свят, не само в България

29 април 2023, 00:05 часа • 4175 прочитания

"1980 г. и 1987 г. бяха най-щастливите и най-плодотворните, най-успешните. След 80-та задуха някакъв ветрец, по-различен. Перестройката започна и някак вече рока не беше толкова страшно забранен. Цензурата остана, но главно за текста, не толкова за музиката", заяви в "Панорама" по БНТ рок легендата Кирил Маричков.

"Когато беше Възродителния процес по нашите концерти вече имаше барети, които биеха непрекъснато публиката от първите редове", разказа Маричков. "Ние не сме били десни, просто сме свирили рокендрол. Аз мисля, че комунистите никога не са били леви наистина", каза Маричков, като обясни, че крайно лявото и крайно дясното не стоят на една права линия, а са част от една окръжност и на практика са едно до друго на нея.

"Рокендролът промени нещата в целия свят, не само в България. Той има по-голяма роля за освобождаването на съзнанието, както тук, така и там", заяви музикантът.  "Разбира се, че в сравнение с онова време може да се каже, че това е някаква демокрация, но тя е демокрация от латиноамерикански тип", заяви Маричков. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес