Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Kaufland дари нова детска площадка на район „Възраждане“

23 октомври 2024, 20:20 часа • 451 прочитания

Kaufland дари нова детска площадка на Столична община. Модерното съоръжение е предназначено за деца от 3 до 12 години и бе открито днес. Кметът на СО-район „Възраждане“ Станислав Илиев, представители на ритейлъра и деца от 46 ОУ  „Константин  Фотинов“ откриха детската площадка и срязаха червената лентичка с много радост и усмивки. Станислав Илиев помоли децата да пазят малките парчета от лентата, символизирайки съхранението на новоизграденото място за игра.

Площадката е изработена от естествени материали с акцент върху безопасността и екологичния дизайн и се намира на Женския пазар (на кръстовището между улиците “Св.св. Кирил и Методий“ и „Цар Самуил“). Инициативата е в подкрепа на стратегията на компанията за реконструкция и изграждане на нови детски площадки.

Новата площадка, изработена от дърво, предлага на малчуганите разнообразие от игри и активности. Тя представлява комбинирано съоръжение – пързалка с катерушка и включва няколко люлки тип „махало“ и „везна“, пружинна двуместна клатушка, интерактивна игра с метал, както и пейки за отдих. Поставена е върху специална ударопоглъщаща настилка и е на обща стойност близо 50 000 лева.    

„Изграждането и реконструкцията на общински детски площадки е сред приоритетните ни теми в социалната ни отговорност в последните години. Това е поредната детска площадка, която изграждаме с грижа за най-малките, като се надяваме, че събирайки игрите и смеха на малчуганите, тя бързо ще се превърне в сърцето на район „Възраждане“!“, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“. 

В последните години Kaufland извърши цялостна реконструкция на детски площадки на стойност над 250 000 лв., сред които съоръжения в районите „Люлин“, „Малинова долина“ и „Горубляне“. За действията си в подкрепа на децата и подобряване качеството им на живот от 2022 г. компанията е носител и на сертификат „Компания – приятел на детето“ от Национална мрежа за децата.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес