Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналистът Мирослав Иванов: Йончева не е жертва на политическа репресия. Съжалявам

31 януари 2019, 10:49 часа • 7526 прочитания

Опитвам се да си спомня кога Елена Йончева и парламентарната група, на която тя е говорител, използваха механизмите и правомощията, дадени им като народни представители, за да поставят в обществето проблема за преследваните институционално журналисти, издатели, обществени фигури, лидери на мнение - всичките инквизирани заради критиките си към упралвление, към прокуратура, към съд.

Опитвам се да си спомня кога Елена Йончева и парламентарната група, на която тя е говорител, използваха механизмите и правомощията, дадени им като народни представители, за да извикат/поканят в Народното събрание главния прокурор Сотир Цацаров и да му задава въпроси по тези пробелеми.

Опитвам се да си спомня кога кога Елена Йончева и парламентарната група, на която тя е говорител, използваха механизмите и правомощията, дадени им като народни представители, за да извикат/поканят в Народното събрание председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и да му задават въпроси за инквизицията на журналисти, издатели, обществени фигури.

Опитвам се да си спомня кога Елена Йончева и БСП инициираха създаването на анкетна комисия в Народното събрание, която да се заема с тежката корупционна сделка по приватизацията на "Булгартабак холдинг" и последвалата я разруха в компанията. Довела до унищожението на цял сектор в икономиката. До загубата на хиляди работни места.

Опитвам се да си спомня кога Елена Йончева и БСП инициираха създаването на анкетна комисия в Народното събрание, която да се заема с тежката корупционна сделка по кражбата на най-големия телеком в България - Българската телекомуникационна компания. Комисия, която да провери обстоятелствата дали телекомът е контролиран от руски мафиотски икономически структури.

Опитвам се да си спомня кога Елена Йончева и БСП инициираха създаването на анкетна комисия в Народното събрание, която да се заема с тежката корупция около монопола на "Лукойл" на пазара на горива в България. Около счетоводните игри на рафинерията, съмненията за крупни данъчни измами, за пране на пари в страхотни мащаби.

Опитвам се да се сетя. Опитвам, но не мога. Защото няма нито един опит за всичко това.

Елена Йончева и БСП не са жертви на политическа репресия и разправа. Съжалявам.

Съучастници са. Заедно с толкова харесвания (вече само от тях) президент Радев.

Автор: Мирослав Иванов

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес