Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жени ще стрелят по снимките на съпрузите си

13 август 2013, 14:38 часа • 9592 прочитания

По време на събора на Ловно-рибарския съюз „Глиган" в Панагюрище, който ще се проведе тази събота, на 17 август, ще бъде отбелязана 117-ата годишнина от основаването на съюза. Това каза за Радио „Фокус”-Пазарджик председателят на организацията Герман Кърпаров.

Очакваме около 600 ловци да се съберат в село Панагюрски колонии и да отбележат не само успехите на дружеството, но и да се повеселят. През тази година сме предвидили различни интересни инициативи. Предвидили сме състезание по стрелба за жени, които трябва да носят снимка на съпрузите си, по които ще стрелят. Жените ще стрелят с въздушна пушка, а тази, която успее да се справи най-добре, ще получи награда.

Взели сме всички мерки за безопасност, има и съдии, които ще оценяват точната стрелба. Най-голямата награда за жена, отстреляла снимката на съпруга си ловец ще бъде също ловджийска - кутия ловни патрони или други ловни принадлежности, каза също Кърпаров. В Ловно-рибарския съюз „Глиган"-Панагюрище общо членуват около 1400 ловци и риболовци, включени в 13 ловни дружинки.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес