Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Исторически требъл за Байерн

02 юни 2013, 10:50 часа • 7191 прочитания

След като вече спечели титлата в Германия и взе трофея в Шампионската лига, отборът на "Байерн Мюнхен" спечели и Купата на Германия и така стана първият футболен клуб в страната с такъв успех, предаде БГНЕС.

Финалът в Щутгарт се превърна в драма, след като баварците поведоха с 3:0, но позволиха на Щутгарт да върне два гола и в последните десет минути всички фенове на мюнхенския гранд преживяха инфарктни минути, особено при няколко хубави центрирания в наказателното им поле. "Байерн" поведе  с 3:0 след голове на Мюлер (37 мин. от спорна дузпа) и Гомес (48, 61). Съперникът отвърна с два гола на Харник (71, 80), но силите не му стигнаха поне за изравняване.

 

След поредния триумф напускащият треньор на "Байерн Мюнхен" Юп Хайнкес видя и положителен момент в своето предстоящо напускане на клуба. Той се пошегува след триумфа в Купата на Германия, че повече костюмите му няма да страдат от бира.

По традиция баварците се обливат с бира след всеки спечелен турнир и снощи костюмът на Хайнкес подгизна от пенливата течност. Наставникът напуска клуба, за да освободи място за испанеца Пеп Гуардиола. "Радостен съм, че това вече няма да се повтори, тъй като платът на костюма ми сега мирише просто ужасно. Празничната атмосфера все пак ни погълна. Тази победа беше фантастичен, абсолютно невероятен момент", сподели опитният специалист.

Председателят на борда на директорите на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге също се пошегува, като каза, че в събота Юп е направил единствената си грешка през целия сезон - облякъл е най-хубавият си костюм. Според медиите има вариант Хайнкес да оглави "Реал Мадрид", а самият треньор заяви, че ще огласи плановете си за бъдещето най-рано следващата седмица.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес