Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инспектори проверяват какво гориво ни сипват

12 юни 2014, 18:45 часа • 11468 прочитания

Държавният контролен орган започна масови проверки на бензиностанциите в цялата страна, за да се установи лъжат ли ни с количеството и качеството на горивото.

За първи път инспекторите използват и т.нар. "таен клиент". Целта е той да провери дали от колонката излиза по-малко гориво, отколкото официално се отчита.

Инспектор, командирован от друг град, прави контролна покупка на 20 литра гориво, без да се представя, че е служител на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

След като инспекторът под прикритие напълни тубата, се обажда на своите колеги, които идват вече официално с измервателния уред - оразмерен и стандартизиран съд. Пресипват тубата пред управителя на бензиностанцията и проверяват има ли отклонение.

Инспекторите разказват, че има случаи, в които стават обект на агресия при подобни проверки. Присъствието на медии също изнервя управителите, предаде КРОСС.

Освен за количеството, от Държавната метрология правят проверки и за качеството на горивата. Инспекторите са се натъквали на фрапиращи случаи, съобщава Нова телевизия.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес