Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Холивудска филмова музика звучи в зала "България"

03 февруари 2012, 12:22 часа • 7979 прочитания

Музика от филмите "Отнесени от вихъра", "Спартак", "Тарас Булба" и "Лаура" ще звучи за първи път на наша сцена в обновената зала "България" тази вечер в изпълнение на оркестърът и хорът на Класик ФМ радио с диригент Теодора Павлович.

С концерта "Златният век на холивудската филмова музика" започва вторият цикъл "Музиката на Америка", осъществен от "Кантус фирмус" и фондация "Америка за България" със съдействието на радио Класик ФМ, отбелязват организаторите.

Гост-диригент на концерта е американецът Джон Маклафлин Уилямс, когото българската публика познава от миналогодишната поредица "Музиката на Америка".

Тази година афро-американският носител на "Грами" ще се изяви и като солист с цигулковата партия от "Списъкът на Шиндлер". Ще звучат също композиции от "Великолепната седморка", "Карибски пирати", "Титаник", "Сам в къщи", "1492 - Завладяването на рая" и други кинохитове.

Цикълът "Музиката на Америка" включва седем концерта, които ще се състоят от февруари до юни. Цигуларят Шломо Минц отново ще излезе на българска сцена като диригент и солист.

Три от концертите са под наслов "Любими виртуози и нови звезди". На тях заедно с пианистите Людмил Ангелов и Георги Черкин и цигуларите Мила Георгиева, Димитър Иванов и Симеон Симеонов ще се изявят трима дебютанти - деца от Националното музикално училище "Любомир Пипков".

Орлин Горанов и Олга Михайлова-Динова са солисти на концерта Hello, Broadway! - с откъси от известни мюзикъли. Клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров ще завършат цикъла с концерта "Америка за двама". БТА

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес