Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фотоизложба с природни чудеса от Родопите гостува на „Сцена Централни хали“

01 юли 2024, 13:31 часа

Тази седмица изложбата „Бранд България – докосни Родопите“ гостува на „Сцена Централни хали“. Изложбата може да бъде разгледана от днес, 1 юли, до събота, 8 юли, в артистичното пространство на Kaufland, в наскоро реконструираната сграда – паметник на културата Централни хали в София. Експозицията представя многобройните исторически забележителности на Свещената планина – Родопи. Изложбата се реализира от общество „Културното наследство“, българският представител на най-голямата организация за опазване на културното наследство на Стария континент „Европа Ностра”.

Реклама

Експозицията включва 16 уникални фотопана, които представляват чудесата на Свещената планина – най-емблематичните обекти в Родопите, които покоряват всеки със своята красота, легенди и послания. Посетителите могат да видят носии и традиционни облекла на различните етноси в Родопите и уникалните кристали от Мадан, които не се срещат никъде другаде в Европа, могат да видят на фотосите.

До този момент изложбата е представяна в Народното събрание, както и на събитието „Дипломация на Чудесата! Бранд България – докосни Родопите“, организирано от Общество „Културно наследство“ в резиденцията на Кралство Мароко в София. Изложбата „Чудесата на Родопите“ привлече вниманието на Дипломатическия корпус към Бранд Родопи и Свещената планина, което означава, че интересът на чуждите туристи към тази древна земя на ще нарасне. По този начин културното наследство ще се превърне в ресурс за развитие на региона.

„Бранд България е наративът, обединяващ всички елементи на нашата национална идентичност. Чрез него уникалната ни културна съкровищница ще заеме заслуженото си място в Европа, превръщайки страната ни във водеща дестинация както за туризъм, така и за иновации. Освен това, този бранд ще стимулира икономиката, ще създаде работни места и ще върне младите хора по родните места” - каза Славка Бозукова на събитието в Кралство Мароко. Тя подчерта, че един от основните елементи на Бранд България е именно Бранд Родопи и представи емблематичните му чудеса – Дяволския мост, Перперикон, Татул, Джамията на седемте моми.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувани на www.sofia-hali.bg и в социалните мрежи.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес