Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Езерняците спринтират, за да хванат последното място за плейофите

01 март 2013, 10:36 часа • 3819 прочитания

Когато залогът е участие в плейофите, „Лос Анджелис Лейкърс” вдигна нивото си на игра. Това беше болезнено усетено от баскетболистите на „Минесота Тимбърулвс”, които претърпяха поражение с 94:116 в „Стейпълс Център” в Лос Анджелис.

Най-резултатен за „Лейкърс” беше Коби Брайънт с 33 точки. Дабъл-дабъл записа Дуайт Хауърд (11 точки и 13 борби). За гостите най-много точки реализира Джей Джей Бареа - 20, а дабъл-дабъл записа испанеца Рики Рубио (13 точки и 13 асистенции).

Решаваща за успеха на „Лейкърс” беше стрелбата от тройката – „езерняците” вкараха 50% от стрелбата си от далечно разстояние (16 тройки от 32 опита). А за „Минесота” се почувства осезаемо липсата на един куп контузени играчи – основният реализатор Кевин Лав, центърът Андрей Кириленко, Чейс Бъдинджър, Малкъм Лий, Брандън Рой. За капак Никола Пекович, който пое ролята на Кириленко, се контузи още през първото полувреме.

С победата „Лейкърс” почти стигат 50-те процента успеваемост в редовния сезон – 29 победи и 30 загуби, което им отрежда девета позиция на Запад. „Минесота” е на дванадесето място с баланс от 20 победи и 35 загуби.

Останалите резултати:

Лос Анджелис Клипърс – Индиана 99:91

Филаделфия – Чикаго 82:93

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес