Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Държавата дава над 1 млн. на община Панагюрище за ремонти на главния водопровод

22 август 2012, 21:15 часа • 4891 прочитания

1 150 000 лева се отпускат на община Панагюрище за извършване на ремонтни дейности по главния водопровод, доставящ вода до града  и селата. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков при извънредното си посещение в Панагюрище.

Отпускането на средствата е в  отговор на желанието на областния управител и кмета на община Панагюрище, в която от 13 часа днес е обявено бедствено положение заради недостига на питейна вода, предаде КРОСС.

Министър Симеон Дянков каза, че е организирано отпускането на сумата, която до утре ще бъде вече по сметките на общината. Всичко това е съгласувано с премиера.

По думите на Дянков една от причините за бързата реакция на държавата е, че община Панагюрище е трета в страната в първоначалните рейтинги за финансова стабилност, обявени от неговото ведомство. „До края на деня ще разпиша заповедта за превеждането на сумата за капиталови разходи, но ежеседмично ще изпращам експерти да проверяват какви дейности се извършват и как се изразходват тези пари", каза също вицепремиерът.

Редактор: Калина Здравкова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес