Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДРОМ: Министър Москов ни връща години назад

10 декември 2014, 09:52 часа • 41400 прочитания

Ние сме притеснени от изказванията и действията на министър Москов. Те са нарушение и погазване на конституцията и държавността в България. Ние сме демократична държава, за което сме се борили повече от 45 години и сме чакали този момент. И изведнъж министър, демократ, да ни връща години назад. Не може здравеопазването за едни хора да е едно, а за други – друго. Това е противоконституционно. Наистина има такива случаи, но те не се случват само в ромските махали. Това заяви лидерът на движение ДРОМ Илия Илиев в ефира на БНР.

Той допълни, че от организацията ще предприемат съдебни действия срещу министъра на здравеопазването. Около това действие предстои обсъждане в парламентарната група.

По повод срещите, които ще има министър Москов с ромски лидери, лидерът на ДРОМ обясни:  "Нямаме покана, нито мои познати и хора, които познаваме, нямам информация да са поканени. Според нас това е поредното ангажиране на вниманието на обществото, което води до безсмислени действия. Няма какво да се решава на подобни събирания".

Илиев посъветва министъра на здравеопазването да се обърне към медиатори, които са млади и образовани роми, които могат да бъдат полезни и да оказват съдействие там, където трябва.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес