Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доктор Цветеслава Гълъбова посочи за какво мълчат журналистите

16 ноември 2020, 09:50 часа • 39172 прочитания

Журналистите мълчат - явно така им е наредено, за това че трима лекари от парламентарната група на БСП отиват в две болници да лекуват пациенти с Ковид. Хич не е престижно да кажеш и покажеш това. То си е срамно, щом не са от правилната партия. Иначе щяха да са едни наколенки и преки включвания докато шербетясаме от захаросаните хвалебствени репортажи, написа във Фейсбук д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Националната психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

В следващ свой пост пък тя се обръща с отворено писмо към медиите.

Ето какво гласи то:

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми журналисти,

Отправям гореща молба към Вас!

Моля ви да направите едно разяснително предаване от поне 20 минути, което да се разпространи по всички информационни канали. Акцентът да бъде върху това какво представлява заболяването КОВИД-19 и най-важното КАК СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА, ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ И КОЛКО ВРЕМЕ ИМАЛИТЕ ДОСЕГ С БОЛНИ МОГАТ БЪДАТ РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА ЗАРАЗАТА и още информация, която да доведе до това, щото да не ставаме свидетели на подобни СРАМНИ сцени като тази от с. Равнец.

В двадесет и първи век хора с вид на завършили поне основно образование да ДАМГОСВАТ жена, която работи в ковид отделение и да я принуждават да спи извън дома си, да посочват внуците й като прокажени....това е БЕЗОБРАЗИЕ, това е въпиюща простотия.

Следващата стъпка е клада или направо разстрел на работещите на първа линия, за да не разнасят заразата. И тъй като именно вие - журналистите, носите отговорност за информирането на населението, трябва да направите така, че да туширате възникналото напрежение чрез ограмотяване на същото това население.

Сериозно Ви моля. За мен, като лекар, тази срамна сцена е показателна и недопустима. Вместо да ни заливат телевизиите с реклами за боя за коса, нека ограмотяват - главите не са само за прически, с тях трябва да се МИСЛИ. А иначе проф. Христов ни бил обидил с едни проценти. Дали?"

Припомняме, че командирована за 45 дни в COVID отделението на университетската болница в Бургас санитарка не може да се прибере в дома си в село Равнец заради страха на местните от заразата.

Селската общност наказва тази достойна жена, която се грижи за тежко болни с COVID-19, като я принуждава да спи в болницата. Страдат обаче и внуците ѝ - съселяните на баба им ги спират от училище, сякаш са чумави.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес