Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десет души са задържани при акцията във фирми около "Винпром Карнобат"

05 септември 2018, 12:00 часа • 7827 прочитания

Десет души са задържани при акцията на прокуратурата във "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топоаз Мел" ООД, утре се очаква да бъдат повдигнати обвинения и тогава ще бъдат обявени имената им. Това съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Той допусна, че сред задържаните е шефът на групата компании Миню Стайков с уговорката, че няма сигурна информация.

Зам.-главният прокурор съобщи, че делото е образувано преди около два месеца. Тогава стана ясно и, че е открита фабрика за незаконни тютюневи изделия в Карнобат. Печалбата, която е била от 2,5 млн. лв. на седмица. Тоест, 6 млн. лв. на месец, разясни Гешев и добави, че работниците в нея са довеждани от Армения, не са излизали от фабриката, докато са работили – имали са спални помещения, фитнес, всички удобства.

Фабриката е собственост на сина на кмета на Карнобат и е давана под наем по традиционна схема при случаите на незаконни производства, заяви още Иван Гешев.

Той каза, че тогава не са били повдигнати обвинения, защото целта на разследващите е била да се стигне до реалните собственици. Ние произвеждаме и провеждаме акции, тогава, когато съберем доказателства, които да издържат в съда. За нас не е самоцел задържането на конкретни лица, а събирането на доказателства, заяви Гешев.

Гешев добави, че няма връзка между акцията от преди няколко дни срещу бизнесмена Ветко Арабаджиев, който се издирва от Интерпол и днешната акция. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес