Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Да остана ли?“

27 януари 2012, 13:50 часа • 9481 прочитания

На 30.01.2012 излиза от печат увлекателната книга на Гейл Форман „Да остана ли?“. Спечелила щедри адмирации от критика и блогъри, трепетно чакана в България, творбата на американската писателка разказва любовна история, от която „ще ви прималее“.

„Да остана ли?“ (превод: Надежда Розова, цена 13 лв., 172 стр.) е топъл и затрогващ роман, който не оставя безучастни читатели. Обсебва с нежната си емоционалност, с универсалността на третираните теми, с необичайната сензитивност на героите и крехкия им вътрешен свят.

Миа е виолончелистка със сияйно бъдеще. Има възхитителни родители и любящ приятел, но един трагичен миг я лишава от приказката, в която живее. На границата между светлината и безкрайния мрак Миа трябва да направи най-важния си избор.

Гейл Форман живее в Бруклин, САЩ. Носителка е на редица литературни награди, а журналистическите й материали са публикувани в издания като „Севънтийн“, „Космополитън“ и „Ел“. Романът „Да остана ли?“ е преведен на повече от 30 езика.

Гейл Форман е преди всичко находчив журналист и писател с голямо сърце. Тя е пристрастена към музиката (съпругът ѝ е китарист). В книгите си с охота вае образи на музиканти (Миа, централната героиня в „Да остана ли?“, е виолончелистка, чиято майка с годините започва да харесва класическата музика – „както се привиква с вкуса на миризливото сирене...“, макар и невинаги да е възторжена публика на безкрайно дългите ѝ репетиции).

Писателката вярва, че музиката, любовта, приятелството и Орегон са неотменимо свързани. Сред най-любимите ѝ книги са „Да убиеш присмехулник“ и „Джейн Еър“.

Светът чака с нетърпение екранизацията на произведението през 2013 г.

Отзиви за романа „Да остана ли“?

„Това четиво оставя у читателя както тъга, така и надежда; трогва и те кара да се замислиш“ – „Романтик Таймс“

„Едновременно жестока и красива, тази история ще направи читателя съпричастен и ще остане с него дълго след последния ред“ – „Скуул Лайбръри Джърнал“

„Книгата е превъзходна заради своята простота“ – „Уолстрийт Джърнал“

„Тийнейджърите и младежите ще се влюбят неусетно във великолепния роман на Гейл Форман“ – „ВОЙЯ“

„Книгата е гарнирана с прозрения, остроумие, чувство за хумор“– „Буклист“

„Майсторска творба“ – „Киркус Ревюс“

„Тази изящно написана история за силата на любовта и загубата се цели право където трябва… Както се казва, четете и плачете с наслада!“ – „Дейли Мейл“ (Великобритания)

Деян Георгиев
Деян Георгиев Отговорен редактор
Новините днес