Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чисто нов участък от магистралата Видин - Ботевград се руши (ВИДЕО)

26 септември 2024, 15:31 часа • 1117 прочитания

Новопостроен участък от магистрала Е-79, част от трасето Видин – Ботевград, показва сериозни проблеми още преди да бъде официално отворен за движение.

Секцията между Мездра и Ребърково е засегната на четири различни места от свлачища, показват кадри на bTV. На някои участъци новоизградената настилка е пропаднала, а една от подпорните стени е разрушена. 

Тонове земни маси са се свлекли, а каменните укрепления и предпазни мрежи, които би трябвало да предотвратяват това, не са успели да изпълнят задачата си. Още: За трети път отлагат края на реконструкцията на международния път Е-79

От юли насам движението по Е-79 в този район е спряно. Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) потвърждава за съществуващите проблеми, които били забелязани още по време на изкопните работи през март.

Подготвен е проект за укрепване на участъка, чиято стойност е 65 милиона лева без ДДС. В момента текат финални преговори за сключване на договор с изпълнителя, който ще извърши необходимите укрепителни дейности. Още: Ремонтират спешно тунела "Дупница" на Е-79

Въпреки забраната за движение, по участъка между Мездра и Ботевград все още нерядко минават автомобили, като шофьорите твърдят, че са се объркали.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес