Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чикаго Булс - отборът от камък в НБА

28 април 2013, 11:15 часа • 6759 прочитания

Магическа нощ – това е единственото определение, което приляга на поредната порция мачове, изиграни от плейофната фаза в НБА.

Източна конференция


Безспорно мачът на вечерта беше в Чикаго, където „Булс” победиха „Бруклин Нетс” със 142:134 след цели три продължения. Срещата продължи 3 часа и 57 минути, а „Чикаго” успяха да наваксат изоставане от 14 точки 2:53 минути преди края на редовното време, за да вкарат срещата в продължения.

Страхотният обрат беше вдъхновен от Нейт Робинсън, който вкара 12 поредни точки в този отрязък от малко по-малко от три минути до края. На всичкото отгоре Робинсън даде и асистенцията за изравнителния кош на Карлос Бузър. Всъщност Робинсън вкара 34 точки в мача, от които 23 в последната четвърт, а за „Бруклин” Дерон Уилямс наниза 32 точки и направи 10 асистенции. Карлос Бузър се отчете с 21 точки, а Кърк Хайнрих беше двигателят на „биковете” в продълженията с 18 точки и 14 асистенции. Джо Джонсън, въпреки контузията, вкара 22 точки за „Нетс”.

В редовното време „Булс” имаха стрелба от 54%, а „Нетс” – 57%. В продълженията обаче „Чикаго” направи стрелба от 50%, докато „Бруклин” само от 29,6%.

След този епичен мач „Чикаго” води с 3:1 победи в серията.

В другия мач на вечерта на Изток „Атланта Хоукс” взеха комфортен успех над „Индиана Пейсърс” с 90:69.

За домакините Ал Хортфорд се отчете с най-много точки – 26 плюс 16 борби. За гостите лидерът им Пол Джордж вкара 16 точки, но всъщност успя в единствено четири опита от игра.

„Индиана” бяха буквално задушени, след като „Атланта” играха блестящо в защита и принуди противника си да направи цели 22 грешки, а освен това домакините откраднаха 11 пъти топката. Мачът се реши още в първото полувреме, след като „Индиана” поведе с 8:1 точки, но последва обрат до 54:30 на почивката.

В серията „Индиана Пейсърс” води с 2:1 победи.

Западна конференция


В определяната като най-атрактивна серия изобщо в първия кръг на плейофите „Мемфис Гризлис” успя да вземе втора домакинска победа срещу „Лос Анджелис Клипърс”, този път със 104:83.

За втори пореден мач „Мемфис” се възползва от играта си в подкошието, като Зак Рандолф и Марк Гасол вкараха по 24 точки всеки. За „Клипърс” Крис Пол и Блейк Грифин се отчетоха с по 19 пункта, но през второто полувреме „Гризлис” успя да задържи „Клипърс” до само 33% стрелба от игра.

Голямата разлика в мача дойде от точките от втори шанс – след овладяна борба в нападение. „Мемфис” вкара цели 22 такива точки, а „Клипърс” – само 2. В нападение „Мемфис” се отчете с 13 борби срещу само 5 за гостите. В началото на четвъртата част „Мемфис” направи серия от 19:5 точки и това реши срещата.

Серията вече е изравнена – 2:2 победи.

Последната среща на вечерта беше между „Хюстън Рокетс” и „Оклахома Сити Тъндър”. „Гръмотевиците” успяха да изтръгнат победата като гост със 104:101 в отсъствието на контузения Ръсел Уестбрук, който пропуска всички срещи от плейофите и при профукани 26 точки преднина. В отсъствието на Уестбрук логично Кевин Дюрант беше звездата за „Оклахома” с 41 точки и 14 борби – най-доброто му представяне в плейофите в кариерата му. Серж Ибака се отчете със 17 точки и 11 борби, 7 от които в нападение. За домакините Джеймс Хардън вкара 30 точки, направи 8 борби и 6 асистенции, но изпусна 30% от опитите си от фаул линията. Чандлър Парсънс пък вкара 21 точки.

В третата четвърт на мача „Хюстън” успяха да вдигнат много нивото на защита и задържаха „Оклахома” на само 20% стрелба от игра. „Хюстън” дори поведе с 99:97, но след взет таймаут Дюрант наниза тройка и оттам насетне „гръмотевиците” не дадоха повече аванс на домакините си.

В серията „Оклахома” вече води с 3:0 победи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес