Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четем „Стражи на историята: Бурята започва”

07 юни 2012, 11:57 часа • 26038 прочитания

„Стражи на историята: Бурята започва”е първата книга в новата шеметна фентъзи приключенска поредица, която „Егмонт България” издава на български език. Автор на романа е Деймиън Дибън, познат във Великобритания като сценарист на популярни телевизионни и сценични проекти. С „Бурята започва” той моментално печели любовта на читателите и привлича вниманието ва филмовите продуценти.

Българското издание ще може да се открие по местата за продажба на книги от 11 юни 2012 година на цена от 9,90 лева. Преводът е дело на Александър Маринов.

Семейство Жоунс са типично английско семейство, което води съвсем обикновен живот. Поне така си мисли 14-годишния им син Джейк. Представите му се преобръщат на 180 градуса, когато момчето бива отвлечено през една бурна лондонска вечер и разбира, че родителите му са пазили тайни от него. Като например, че в миналото са били част от Стражите на историята, тайно общество от пътуващи във времето специални агенти. Или пък че вместо да са на изложение на кухни в Бирмингам, майка му и баща му са се загубили не само в пространството, но и във времето, най-вероятно във Венеция от 16-ти век. Да не говорим за коварните планове на злия принц Зелд, чиято цел е да промени миналото в своя изгода и по този начин да подчини целия свят на волята си. Принуден да погледне на света с нови очи и воден от желанието да събере семейството си отново, Джейк се впуска в най-вълнуващото и рисковано приключения на живота си. Историята е в опасност и само той може да я спаси!

Исторически факти и научна фантастика, хумор и романтика, екшън, интриги и много приключения, както и уникален сюжет с герои, които веднага ще ви допаднат – това е „Бурята започва”, първата книга от новата поредица „Стражите на историята”. В романа писателят Деймиън Дибън сътворява свят, в който със сигурност ще искате да се потопите.

Редактор: Десислава Симова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес