Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България ще си сътрудничи с Босна и Херцеговина в областта на спорта и младежта

05 април 2023, 16:36 часа
Реклама

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на младежта и спорта на Република България и Министерството на гражданските въпроси на Босна и Херцеговина за сътрудничество в областта на младежта и спорта.

Новината съобщиха от прессцентъра на служебното правителство.

Сътрудничеството в областта на младежта и младежките дейности ще се осъществява чрез обмен на информация между публичните и неправителствени организации, работещи в сферата на младежта, организиране на младежки програми и обмен, размяна на покани за участие в младежки събития в двете страни. Ще се насърчава представянето на общи проекти пред международни организации. Меморандумът подкрепя и всяка друга дейност в областта на младежкото сътрудничество, за която двете страни се договорят, и която е в съответствие със законите и правната уредба на всяка от държавите.

ОЩЕ: Г-н Кръстаич, всеки ден, всеки час, навсякъде има мат'риал

Спортното сътрудничество ще се осъществява чрез насърчаване на обмена на опит и сътрудничество между треньори, експерти, специалисти и изследователи в областта на спорта за високи постижения, спорта за всички, спортната наука и медицина, спортното право и борбата с допинга в спорта. Договорено е и осъществяването на размяна на визити на висши длъжностни лица и експерти, както и насърчаване на сътрудничеството между спортни организации на двете държави. Предвижда се страните да си оказват взаимна подкрепа и да сътрудничат в рамките на различни международни организации и форуми.

 

 

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес