Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България ще отпусне средства за най-бедните и за нови работни места

22 март 2013, 15:45 часа • 6671 прочитания

За да създаде нови работни места и да помогне на най-бедните, българското служебно правителство ще направи някои допълнителни харчове към ежедневните разходи. Това обаче няма да облекчи фискалния режим, който е един от най-строгите в Европа, каза финансовият министър Калин Христов, цитиран от Ройтерс.

Шестима души се самозапалиха по време на протестите срещу високите сметки за ток и ниските стандарти на живот, които свалиха от власт правителството през миналия месец. Случилото се показва икономическото отчаяние и гнева срещу корупцията в една от най-бедните страни от ЕС.

Христов, който в момента е в отпуск от работното си място като заместник-управител на Централната банка, заяви, че през следващата седмица кабинетът ще реши за пакет от мерки, за да се помогне на по-бедните хора да платят своите сметки, да се увеличи подкрепата за децата с увреждания и да се създадат нови работни места.

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева заяви по-рано този месец, че България може да си позволи да заеме още един милиард лева, за да стимулира своята икономика.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес