Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България и Финландия си размениха по една победа за Купа "Дейвис"

01 февруари 2013, 18:26 часа • 6896 прочитания

Ракета номер едно при мъжете ни Григор Димитров победи Юхо Пауху с 6:1, 6:1, 6:0 и България поведе на Финландия с 1-0 победи в сблъсъка между двете страни от първия кръг на втора група на Евро-африканската зона на турнира за "Купа Дейвис", предаде БГНЕС.

Димитров показа много добър тенис и не остави никакъв шанс на Пауху, който е втора ракета на страната си. 21-годишният хасковлия, който е 40-и в света, започна срещата с два ранни пробива, а в последствие взе първия сет с 6:1 за 21 минути. Историята се повтори и във втория сет, като разликата този път бе, че българинът започна да вкарва доста по-често първия си сервис. В третата част Димитров поведе с 5:0, а след това взе и подаването за 6:0, с което спечели срещата с 3:0 сета.

Във втората среща обаче ракета номер две на страната ни Александър Лазов загуби с 0:3 сета - 6:7 (4), 3:6, 4:6 срещу Мике Континен. Българинът явно се повлия от очакванията за сигурна победа и определено отстъпи във важните моменти в срещата. Лазов загуби на три пъти сервиса си в мача.

В събота от 15:00 часа е срещата на двойки между Тихомир Грозданов/Димитър Кузманов и Хари Хелиовара/Хенри Континен. В неделя първият двубой противопоставя Димитров срещу Мике Континен, а след него е мача на Александър Лазов срещу Юху Пауку.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес