Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Бразди" се завръща за 62-ри сезон и с по-дълго времетраене (ВИДЕО)

11 септември 2024, 13:55 часа • 360 прочитания

На 14 септември, събота, от 12:30 ч. по БНТ 1 е началото на новия 62-ри сезон на една от емблемите на обществената телевизия – "Бразди". След лятната пауза предаването се завръща с много изненади, сред които са нова поредица и по-дълъг формат с времетраене 45 минути, съобщават от телевизията.

"Зрителите настояваха за по-дълго предаване и бяха много настойчиви с това свое искане, и ето – то вече е факт. "Бразди" ще продължи да следва традиционния си стил и да разказва честно и открито истории за едни от най-истинските и положителни герои на днешна България. Имаме и нова поредица, която кръстихме "По следите на браздите", ще бъркаме смело и без предразсъдъци в безценния 60-годишен архив на предаването и за парчетата минало ще търсим днешен коментар на днешните земеделци и хората на агробизнеса", казва изпълнителният продуцент на "Бразди" Даниела Филипова.

"Ние сме едно от малкото предавания в целия телевизионен ефир, което показва живия живот на България, показва истинските герои – хората, благодарение на които България я има, благодарение на които имаме храна", сподели в "100% будни" Анна Мельова, отговорен редактор на "Бразди".

Още: "Уча, зная и играя": Ново детско образователно предаване стартира по БНТ

Дълголетието на "Бразди"

Началото на предаването е поставено на 27 март 1963 г. като едночасовото "Семена в Браздите" и оттогава никога не е слизало от екран. Започва да се излъчва във формат на телевизионна беседа – в студио със събеседници, изтъкнати специалисти по конкретна тема, като фокусът по това време е образователен. 

По думите на Мельова дълголетието на "Бразди" доказва, че въпреки тежките кризи българинът не е загубил интерес към земята. "В последните години сме свидетели на възраждащия се интерес у младите хора към селото, към земеделието. Вече по-голяма част от публиката на "Бразди" са младите хора, това за нас е огромен комплимент".

"Никое предаване няма свое запазено място в ефира – за да останеш и за да те гледат, трябва непрекъснато да се променяш. Опитваме се да го правим и засега успяваме", казва от своя страна Даниела Филипова.

Още: Чао, Андреа Банда Банда! Ето кой обичан актьор става водещ на "Вечерното шоу" по БНТ1 (СНИМКА)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес